Emirates: «Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παγκόσμιου δικτύου μας»

Emirates: «Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παγκόσμιου δικτύου μας»

80
Emirates: «Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παγκόσμιου δικτύου μας»

«Με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, έχουμε παρατηρήσει πως έχει αυξηθεί η ζήτηση για τις υπηρεσίες μας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Ο αριθμός των κρατήσεων είναι αυξημένος και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει αυτή η ανοδική τάση, εφόσον τα σύνορα παραμείνουν ανοιχτά διεθνώς». Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κάλιντ Αλ Ζαρούνι Διευθυντής της Emirates για την Ελλάδα και την Αλβανία, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το άμεσο μέλλον ενόψει και της θερινής περιόδου.

Ειδικότερα, σε σχέση με την εμπιστοσύνη που δείχνει η εταιρεία στην Ελλάδα, ο κ. Αλ Ζαρούνι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από τότε που επαναφέραμε τα δρομολόγια που συνδέουν την Αθήνα με το Ντουμπάι στις 15 Ιουλίου του 2020, μετά την αναστολή των πτήσεων το 2019 εξαιτίας της πανδημίας, συνεχίσαμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε την παρουσίας μας στην αγορά».

Όπως τονίζει: «Η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του παγκόσμιου δικτύου της Emirates και ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε στη μεταξύ μας συνεργασία».

Βιωσιμότητα & Περιβαλλοντική Ευθύνη

Όσον αφορά τη στρατηγική της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές ρύπων, ο κ. Ζαρούνι ξεκαθαρίζει ότι: «Επικεντρώνουμε τις περιβαλλοντικές μας προσπάθειες στη μείωση των εκπομπών ρύπων, την υπεύθυνη κατανάλωση και την προστασία της άγριας ζωής και των οικοτόπων».

Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό: «Η Emirates υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με τη GE Aviation για να αναπτύξει ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο ένα Boeing 777-300ER της Emirates, που κινείται με GE90, θα πετάξει δοκιμαστικά κάνοντας χρήση 100% βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (Sustainable Aviation Fuel – SAF) μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Σήμερα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Αλ Ζαρούνι: «Η δοκιμαστική πτήση με 100% SAF έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την Emirates όσο και για την GE Aviation, καθώς θα δείξει πώς τα εμπορικά αεροσκάφη, που χρησιμοποιούν καύσιμο τύπου jet από εναλλακτικές πηγές, μπορούν να μειώσουν το CO2 που εκπέμπουν σε σύγκριση με τα καύσιμα που έχουν βάση το πετρέλαιο, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία τους».

Οι εκτιμήσεις για το μέλλον των αερομεταφορών

Σύμφωνα με τον κ. Αλ Ζαρούνι: «Μέσω της τεχνολογίας και της ρομποτικής, αναμένουμε τη δημιουργία σύνθετων υλικών, εκτύπωση 4D και υλικά αυτοαποκατάστασης που θα κάνουν τα αεροσκάφη του μέλλοντος πιο γρήγορα, πιο ελαφριά και πιο δυνατά.

Η χρήση βιομετρικών στοιχείων, η ανάλυση δεδομένων και οι έξυπνες τεχνολογίες θα μεταμορφώσουν την εμπειρία των επιβατών, ενώ, στο αεροδρόμιο του μέλλοντος, αναμένουμε συστήματα ασφάλειας και τελωνειακού ελέγχου χωρίς καθυστερήσεις, καινοτομία στη μεταφορά και την αποθήκευση των αποσκευών, ηλεκτροκίνητη μεταφορά και έξυπνα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων.

Μέσα στο αεροσκάφος, φανταζόμαστε διαδραστικά παράθυρα, διαφορετικούς τύπους καμπίνας και περισσότερες επιλογές καθισμάτων».

Μέχρι τότε, επισημαίνει ο Διευθυντής: «Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να παρέχουμε στους επιβάτες μας ταξιδιωτικές εμπειρίες με περισσότερη ηρεμία και να παραμείνουμε ηγέτες του κλάδου σε ό,τι αφορά την προστασία της υγείας των πελατών μας, για να νιώθουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη όταν αποφασίζουν να πετάξουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.