Επενδύσεων συνέχεια στις τεχνολογίες παραγωγής υδρογόνου

Επενδύσεων συνέχεια στις τεχνολογίες παραγωγής υδρογόνου

55
Επενδύσεων συνέχεια στις τεχνολογίες παραγωγής υδρογόνου

Η Elogen, εταιρεία του ομίλου GTT, η οποία ειδικεύεται στις τεχνολογίες ηλεκτρόλυσης τύπου PEM για την παραγωγή υδρογόνου, ανακοίνωσε πως πρόκειται να κατασκευάσει στη Βαντόμ της Γαλλίας μια νέα μονάδα παραγωγής συστημάτων ηλεκτρόλυσης νερού (gigafactory).

Η εταιρεία αναπτύσσει το συγκεκριμένο εγχείρημα εδώ και αρκετούς μήνες, στοχεύοντας στην ολοκλήρωσή του και στην έναρξη της παραγωγής υψηλής χωρητικότητας συστοιχιών ηλεκτρόλυσης το 2025. Παράλληλα, το έργο αποτελεί ένα από τα δεκαπέντε υποψήφια προγράμματα που υπέβαλε η γαλλική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως μέρος των Σημαντικών Έργων Κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος (IPCEI) που αφορούν την αξιοποίηση του υδρογόνου και, εφόσον εγκριθεί, η συνολική χωρητικότητα των παραγόμενων συστημάτων ηλεκτρόλυσης του νέου σταθμού θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 GW έως το 2030.

Στο πλαίσιο του έργου, η Elogen πρόκειται να επενδύσει επίσης περισσότερο στο κομμάτι της έρευνας και της ανάπτυξης, προκειμένου να αναπτύξει νέους σχεδιασμούς μονάδων ηλεκτρόλυσης μεγαλύτερης ισχύος καθώς και νέων τύπων πολυμερικών μεμβρανών, σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και βιομηχανικούς εταίρους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.