«Ζεστοί» οι επενδυτικοί τροχοί της ναυτιλίας

«Ζεστοί» οι επενδυτικοί τροχοί της ναυτιλίας

152
«Ζεστοί» οι επενδυτικοί τροχοί της ναυτιλίας

Αμείωτο εμφανίζεται το επενδυτικό ενδιαφέρον στη ναυτιλία, καθώς την εβδομάδα 7-11/3 σημειώθηκε πληθώρα παραγγελιών και αγοραπωλησιών. Σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Clarksons, οι νέες παραγγελίες κατέστησαν εμφανή τον πρωταγωνιστικό ρόλο του LNG ως καυσίμου. Πιο συγκεκριμένα, σημειώθηκαν παραγγελίες για LNG capable containerships μεταφορικής ικανότητας 7.000 TEUs και LNG ready containerships μεταφορικής ικανότητας 2.800 TEUs. Επιπλέον, έλαβαν χώρα παραγγελίες για ένα LPG carrier και για ένα chemical tanker.

Συνεπώς, από τις αρχές του έτους έχουν λάβει χώρα παραγγελίες για τη ναυπήγηση 186 πλοίων, εκ των οποίων περίπου τα μισά είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Στο μέτωπο των αγοραπωλησιών, οι επενδυτές στράφηκαν στην αγορά των VLCCs και στα bulkers μικρότερου μεγέθους. Σύμφωνα με την Clarksons, από τις αρχές του έτους, 438 πλοία έχουν αλλάξει χέρια, συνολικής χωρητικότητας περίπου 24 εκατ. dwt.

Τέλος, χαμηλή ήταν η δραστηριότητα στην αγορά διαλύσεων, ενώ οι τιμές διάλυσης συνέχισαν την ανοδική τους πορεία: η τιμή πώλησης στο Μπανγκλαντές για ένα προς διάλυση VLCC σημείωσε άνοδο $10/ltd, φτάνοντας τα $680/ltd.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.