Έναν χρόνο μετά: Πλοίο της Evergreen προσάραξε στις ΗΠΑ

Έναν χρόνο μετά: Πλοίο της Evergreen προσάραξε στις ΗΠΑ

745
Έναν χρόνο μετά: Πλοίο της Evergreen προσάραξε στις ΗΠΑ

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την προσάραξη του γιγαντιαίου Ever Given στη Διώρυγα του Σουέζ, γεγονός που προκάλεσε πληθώρα επιπλοκών στην ομαλή διεξαγωγή του θαλάσσιου εμπορίου, ακόμη μια προσάραξη χτύπησε την «πόρτα» της Evergreen Marine. Πιο συγκεκριμένα το Ever Forward, containership μήκους 334 μέτρων και μεταφορικής ικανότητας 11.850 TEUs που φέρει τη σημαία του Χονγκ Κονγκ, προσάραξε κοντά στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, το Ever Forward βρισκόταν καθ’ οδόν για το Norfolk της Πολιτείας Βιρτζίνια όταν και προσάραξε στο Chesapeake Bay. Η Aκτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι επί του παρόντος δεν έχει καταστεί γνωστή η αιτία προσάραξης, ωστόσο το πλήρωμα είναι ασφαλές και το πλοίο δεν έχει υποστεί κάποια σημαντική ζημιά.

Παρότι το Ever Forward δύσκολα θα προκαλέσει αντίστοιχες διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, είναι επόμενο να ξυπνά μνήμες των επιπτώσεων της προσάραξης του Evergiven. Υπενθυμίζεται ότι το Evergiven είχε παραμείνει κολλημένο στη Διώρυγα του Σουέζ για περίπου μία εβδομάδα, εμποδίζοντας την ομαλή κίνηση των πλοίων. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι κόστισε στο διεθνές εμπόριο από $6-$10 δισ. ημερησίως.

Αντιθέτως, η προσάραξη του Ever Forward δεν εμποδίζει την κίνηση των πλοίων από και προς τον λιμένα της Βαλτιμόρης, σύμφωνα με δήλωση του William P Doyle, executive director της Λιμενικής Αρχής του Maryland, στο Bloomberg.

Φωτό:www.uscg.mil

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.