Δημήτρης Κροντηράς: Το τελευταίο αντίο στον πρωτεργάτη της χρηματοδότησης της ελληνικής ναυτιλίας

Δημήτρης Κροντηράς: Το τελευταίο αντίο στον πρωτεργάτη της χρηματοδότησης της ελληνικής ναυτιλίας

780
Δημήτρης Κροντηράς: Το τελευταίο αντίο στον πρωτεργάτη της χρηματοδότησης της ελληνικής ναυτιλίας

Έφυγε από τη ζωή ένας από τους πρωτεργάτες της ανάπτυξης του κλάδου των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Κροντηράς.

Ο Δημήτρης Κροντηράς άρχισε την πολυετή δραστηριοποίησή του στην Τράπεζα Citibank, ξεκινώντας το 1964 ως επικεφαλής του τμήματος εργασιών ξένου συναλλάγματος και κατόπιν το 1967 ως υπεύθυνος των ναυτιλιακών χορηγήσεων. Το 1974 ανέλαβε επικεφαλής του ναυτιλιακού τμήματος της Citibank Ελλάδος και το 1977 CITIBANK τον τίμησε με την υψηλότατη θέση του Επικεφαλής του Ναυτιλιακού Τμήματος Τομέα Ευρώπης. Κορωνίδα της επιβράβευσης των προσπαθειών του στο χώρο των ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων αποτέλεσε το 1988 η ανάληψη εκ μέρους του, της Γενικής Διεύθυνσης των εργασιών της Citibank στην Ελλάδα, διατηρώντας παράλληλα και την υπευθυνότητα για τις ναυτιλιακές χορηγήσεις σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Το 1996 ανέλαβε την εποπτεία του private banking στην Αθήνα συμμετέχοντας ταυτόχρονα και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Citibank Switzerland. Υπήρξε μέλος Δ.Σ. πολλών μεγάλων εταιρειών, Τιτάν Α.Ε., Εμπορικής Τράπεζας κ.α.

Ο εκλιπών ήταν Επίτιμο μέλος και είχε βραβευθεί το 2007 από την Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας στα πλαίσια της εκδήλωσης «Ημέρα Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης» για την προσφορά του στην ανάπτυξη του κλάδου.

00112
Από την Βράβευσή του 2007 από το Δ.Σ. της Ένωσης : Από αριστερά Γ. Ξηραδάκης, ο εκλιπών Προέδρος Α. Τουρκολιάς, Δ. Κροντηράς, Δ. Αναγνωστόπουλος, Κ. Φίτσιου, Ν. Βουγιούκας, Α. Ρούπας.

«Ο πόνος του αποχαιρετισμού του πρωτεργάτη είναι μεγάλος όσο και το αποτύπωμα που άφησε στην ζωή του. Δεν θα το ξεχάσουμε όσοι τον γνωρίσαμε. Η προσφορά του στην ναυτιλία ήταν σημαντική διότι μέσω αυτού τονώθηκε η πίστη των ξένων τραπεζών στην Ελληνική Ναυτιλία και τον Έλληνα Εφοπλιστή. » αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Ξηραδάκης ενώ ο Πρόεδρος κ. Νικόλαος Βουγιούκας εκφράζει την λύπη του για την απώλεια εξαίροντας την προσωπικότητά του και την προσφορά του στην Τραπεζική αγορά της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ομόφωνα αποφάσισε να προσφέρει στην μνήμη του χρηματικό ποσό στο Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Αχαρνών «Η ΑΡΩΓΗ» σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.