Νorth P&Ι Club και Standard Club σε συζητήσεις για συγχώνευση

    129
    Νorth P&Ι Club και Standard Club σε συζητήσεις για συγχώνευση

    Νorth P&Ι Club και Standard Club βρίσκονται σε συζητήσεις για πιθανή συγχώνευσή τους προκειμένου να δημιουργήσουν έναν νέο παγκόσμιο αλληλοασφαλιστικό οργανισμό και έναν από τους κορυφαίους παρόχους αμοιβαίων ασφαλιστικών καλύψεων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

    Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η συγχώνευση θα δώσει τη δυνατότητα στο νέο club να αντιμετωπίσει τις διαρκείς αλλαγές που επηρεάζουν τον ναυτιλιακό κλάδο. Υποστηριζόμενη από ένα ισχυρό κεφαλαιακό απόθεμα έναντι των κανονιστικών απαιτήσεων, η κεφαλαιακή ισχύς του συνδυασμένου club θα επιτρέψει σημαντικές επανεπενδύσεις για τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών που προσφέρονται στα μέλη.

    Ήδη ένα κοινό working group των Νorth P&Ι Club και Standard Club έχει προσληφθεί για να αξιολογήσει πως το ενοποιημένο σχήμα θα μεγιστοποιήσει την αξία για τα μέλη του. Η προτεινόμενη συγχώνευση αναμένει την έγκριση των μελών των δύο clubs και των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών. Εάν εγκριθεί, η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 Φεβρουαρίου 2023.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.