DHL: Παραγγελία για έξι επιπλέον cargo freighters

DHL: Παραγγελία για έξι επιπλέον cargo freighters

59
DHL: Παραγγελία για έξι επιπλέον cargo freighters

Οι άνευ προηγουμένου προκλήσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπες οι εφοδιαστικές αλυσίδες εντός της πανδημίας συντέλεσαν σε αύξηση των επενδύσεων με επίκεντρο τη διασφάλιση των μεταφορικών αναγκών. Πληθώρα εταιρειών, τόσο εντός όσο και εκτός της ναυτιλίας, έθεσαν σε πλήρη κίνηση τους επενδυτικούς τους τροχούς. Στην τάση αυτή συμμετέχει και η DHL express, μεταφορική εταιρεία που δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρες, η οποία τοποθέτησε νέα παραγγελία στην Boeing για επιπλέον 777 freighters.

Ειδικότερα, όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Boeing, οι παραγγελίες της DHL για 777 freighters πλέον ανέρχονται σε 28, εκ των οποίων έχει ήδη παραλάβει τα δεκαπέντε. Τα εν λόγω cargo freighters υπόσχονται ενεργειακή αποδοτικότητα και μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με συμβατικά cargo freighters. Σημειωτέον πως αποτελούν το πιο δημοφιλές μοντέλο freighter της Boeing, έχοντας εξασφαλίσει άνω των 300 παραγγελιών από την εκκίνηση του προγράμματος του 2005.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στις εταιρείες που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τα εν λόγω αεροσκάφη συγκαταλέγεται, μεταξύ άλλων, και ο κολοσσός των τακτικών γραμμών CMA CGM, ο οποίος προέβη στην αγορά δύο τέτοιων freighters στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021.

Φωτό: DHL/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.