Οι διεθνείς δυνάμεις… καλοβλέπουν την πυρηνική ενέργεια

Οι διεθνείς δυνάμεις… καλοβλέπουν την πυρηνική ενέργεια

90
Οι διεθνείς δυνάμεις… καλοβλέπουν την πυρηνική ενέργεια

Την ανάγκη διαφοροποίησης των ενεργειακών πηγών, στο πλαίσιο μείωσης της εξάρτησής τους από τη Ρωσία, συζήτησαν οι G7. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, σε συνάντησή τους στις 10 Μαρτίου, οι χώρες των G7 συνομίλησαν και για την αξιοποίηση της πυρηνικής ενέργειας, προκειμένου να περιορίσουν την ενεργειακή τους εξάρτηση από τη Ρωσία το συντομότερο δυνατό.

Η Γαλλία σίγουρα θα «χαιρετίσει» μια τέτοια εξέλιξη, όντας ένας εκ των μεγαλύτερων υπερμάχων της πυρηνικής ενέργειας εντός της ΕΕ. Από την άλλη, ενδιαφέρον παρουσιάζει η στάση της Ιαπωνίας, η οποία έχει θέσει εκτός λειτουργίας 48 πυρηνικούς αντιδραστήρες εντός των τελευταίων έντεκα ετών και ως εκ τούτου η ανάγκη της για εισαγωγή ενεργειακών αγαθών είναι μεγάλη.

Παράλληλα, η συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια δεν απασχολεί μονάχα τα μέλη των G7. Ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk-yeol, έχει δεσμευτεί ότι θα μετατρέψει τη χώρα σε ισχυρή δύναμη στην ηλεκτροπαραγωγή με την αξιοποίηση πυρηνικής ενέργειας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πράσινες θα χαρακτηρίζονται ορισμένες επενδύσεις σε εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής μέσω της αξιοποίησης αερίου και πυρηνικής ενέργειας υπό νέο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.