Άνεμοι αισιοδοξίας για τις νέες πτήσεις των Αμερικανών αερομεταφορέων προς Ελλάδα 

Άνεμοι αισιοδοξίας για τις νέες πτήσεις των Αμερικανών αερομεταφορέων προς Ελλάδα 

203
Άνεμοι αισιοδοξίας για τις νέες πτήσεις των Αμερικανών αερομεταφορέων προς Ελλάδα 

Αισιόδοξες είναι ο προβλέψεις για τον αμερικανικό, εισερχόμενο τουρισμό προς Ελλάδα.

Ενδεικτικό είναι ότι η Delta θα προσφέρει αυτό το καλοκαίρι, περισσότερες πτήσεις από ποτέ μεταξύ Αθήνας και Ηνωμένων Πολιτειών. Ανάμεσά τους, και μια καινούργια προς Βοστώνη, 11 προς Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο JFK), και μία καθημερινά προς Ατλάντα.

Η επανέναρξη των πτήσεων της Delta  από την Ελλάδα, ξεκίνησε στις 8 Μαρτίου ανάμεσα στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη (JFK). Η εποχική πτήση της αεροπορικής εταιρείας από την Αθήνα στην Ατλάντα, επιστρέφει και φέτος από τις 6 Μαΐου, ενώ η νέα πτήση προς τη Βοστώνη ξεκινά στις 29 Μαΐου.

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Pyatt τόνισε ότι: «Χάρη σε έναν αριθμό ρεκόρ από απευθείας πτήσης αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών στην Αθήνα, μοιραζόμαστε την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης για τη φετινή τουριστική σεζόν. Και το γεγονός ότι οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν τη σεζόν τους νωρίτερα από ποτέ φέτος είναι μια απόδειξη της προσπάθειας που κάνει η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να επιστρέψει η ζωή σε κάτι πιο φυσιολογικό μετά το σοκ της πανδημίας του COVID-19».

Ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την επιστροφή των πτήσεων της Delta, δήλωσε: «Έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας, στη διάρκεια των οποίων η Ελλάδα καθιερώθηκε ως ασφαλής προορισμός, περιμένουμε να υποδεχθούμε τους Αμερικανούς ταξιδιώτες για να τους προσφέρουμε ποιοτικό τουριστικό προϊόν, στους απαράμιλλης ομορφιάς προορισμούς μας. Η κατάργηση της συμπλήρωσης PLF για τους επισκέπτες της Ελλάδας, καθώς η άρση της υποχρέωσης επίδειξης αρνητικού τεστ κορονοϊού για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις Η.Π.Α., θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα προσελκύσει περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες».

«Με  πολύ μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε και φέτος στο αεροδρόμιό μας την Delta, η οποία είναι ο πρώτος αμερικανικός αερομεταφορέας, που ξεκινά πάλι πτήσεις, πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, συνδέοντας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη / JFK. Από το Μάιο θα μας συνδέει και πάλι με την Ατλάντα και με έναν ακόμη, σημαντικό,  νέο προορισμό για το αεροδρόμιο και την πόλη μας, τη Βοστώνη» δήλωσε ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννης Παράσχης.

Συνολικά, η Delta θα προσφέρει 5.922  θέσεις κάθε εβδομάδα στις πτήσεις μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α. κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

DL0803

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.