Επένδυση της MOL στην αιολική ενέργεια

Επένδυση της MOL στην αιολική ενέργεια

79
Επένδυση της MOL στην αιολική ενέργεια

Με στραμμένο το βλέμμα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, όπως αντανακλάται από τη νέα επένδυση της Mitsui O.S.K. Lines Ltd.

O ιαπωνικός κολοσσός, σε συνεργασία με τις Toho Gas Co. Ltd. και Hokuriku Electric Power Company, θα αποκτήσουν το 25% της Formosa I International Investment Co. Ltd. (Target Company) από το Macquarie’s Green Investment Group, προκειμένου να συμμετάσχουν στον κλάδο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας της Ταϊβάν. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη επένδυση στον εν λόγω κλάδο εκτός Ιαπωνίας για τις τρεις εταιρείες, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

H Target Company διαχειρίζεται ένα υπεράκτιο πάρκο αιολικής ενέργειας, παραγωγικής δυναμικότητας 128 MW, στα ανοικτά του Miaoli County στην Ταϊβάν. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί μέσω εταιρείας ειδικού σκοπού, στην οποία οι MOL, Toho και Hokuriku θα συμμετάσχουν με ποσοστά 37,5%, 37,5% και 25% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.