Νέες παραγγελίες για LNGCs και containerships

Νέες παραγγελίες για LNGCs και containerships

285
Νέες παραγγελίες για LNGCs και containerships

Θετικές φαίνεται πως παραμένουν οι εκτιμήσεις για το μέλλον των ναυλαγορών των LNGCs και των containerships, κάτι που αντανακλάται και στην πρόσφατη παραγγελία που εξασφάλισε η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE).

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η KSOE εξασφάλισε νέες παραγγελίες ύψους περίπου $1,29 δισ. για τρία LNGCs και έξι containerships.

Ειδικότερα, η παραγγελία για τα LNGCs φέρει ευρωπαϊκή υπογραφή και τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν έως το 2025. Ακόμη, η παραγγελία για τα έξι containerships πραγματοποιήθηκε από ιδιοκτήτη στη Λατινική Αμερική και τα πλοία θα έχουν παραδοθεί έως το 2024. Σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού μέσου Pulse, τα LNGCs θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα που ξεπερνά τα 200.000 κ.μ., ενώ τα containerships ίση με 8.000 TEUs έκαστο.

Τέλος, παρότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έβαλε «πάγο» στα σχέδια της KSOE να συγχωνευτεί με την Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering, η εταιρεία έχει εκκινήσει δυναμικά το έτος με πληθώρα παραγγελιών και βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης του ετήσιου στόχου της για παραγγελίες συνολικής αξίας $17,44 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.