Ευνοϊκά deals ναυλώσεων για τους Έλληνες πλοιοκτήτες

Ευνοϊκά deals ναυλώσεων για τους Έλληνες πλοιοκτήτες

297
Ευνοϊκά deals ναυλώσεων για τους Έλληνες πλοιοκτήτες

Το θετικό momentum στην αγορά των dry συνεχίζεται, με τις ελληνικών συμφερόντων εταιρείες να αξιοποιούν για ακόμα μία φορά την ευκαιρία.

Συγκεκριμένα, η Diana Shipping Inc., εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, ανακοίνωσε την Πέμπτη 3 Μαρτίου ότι, μέσω θυγατρικής της, συνήψε συμφωνία χρονοναύλωσης με την Cargill International S.A. για το Capesize πλοίο της «Santa Barbara». O ναύλος καθορίστηκε στα $29.500/ημέρα, αφαιρώντας commission 4,75% σε τρίτους για ελάχιστη περίοδο έως τις 10 Μαΐου 2023 και μέγιστη τις 10 Ιουλίου 2023. Δεδομένου ότι επί του παρόντος το «Santa Barbara» είναι ναυλωμένο έναντι $17.250/ημέρα, πρόκειται για αύξηση των ναύλων κατά 71%. Η συμφωνία με την Cargill θα ξεκινήσει στις 15 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση της Diana, τα έσοδα από τη ναύλωση του Capesize πλοίου θα ανέλθουν σε $12,24 εκατ.

Παράλληλα, μια άλλη ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στον Nasdaq εταιρεία, η EuroDry Ltd., εξασφάλισε ναύλο $25.750/ημέρα για το «Molyvos Luck», bulk carrier ναυπηγημένο το 2014. Η συμφωνία αφορά διάστημα 11-13 μηνών και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάιο. Ο κ. Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της EuroDry, ανέφερε ότι με την εν λόγω συμφωνία τα αναμενόμενα έσοδα θα αγγίξουν τα $8,5 εκατ., ενώ η συμβολή της στα EBITDA θα υπερβεί τα $5,5 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.