Πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ουκρανία – Νεκρός ένας ναυτικός

Πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ουκρανία – Νεκρός ένας ναυτικός

2782
Πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στην Ουκρανία – Νεκρός ένας ναυτικός

Περιοχή υψηλού κινδύνου για την εμπορική ναυτιλία και τη ναυτική ασφάλεια κρίνεται η Μαύρη Θάλασσα μετά τη ρωσική εισβολή.

Πιο συγκεκριμένα ένα ακόμα εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, από πύραυλο με αποτέλεσμα o τρίτος μηχανικός να χάσει τη ζωή του. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα το bulk carrier MV Banglar Samriddhi, σημαίας Μπαγκλαντές χτυπήθηκε από πύραυλο ενώ βρισκόταν αποκλεισμένο στο λιμάνι Olvia στις ακτές της βόρειας Μαύρης Θάλασσας.

Στο πλοίο επέβαιναν 29 μέλη πληρώματος και μετά τη ρωσική εισβολή και το κλείσιμο των ουκρανικών λιμανιών το πλοίο ουσιαστικά αποκλείστηκε στην περιοχή. Η Ukrainian Sea Ports Authority σημειώνει ότι το πλοίο χτυπήθηκε από ρωσικό πύραυλο. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές δύο ρυμουλκά έχουν σταλεί για την παροχή βοήθειας στο bulk carrier.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το MV Banglar Samriddhi συνιστά το τέταρτο πλοίο που έχει χτυπηθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Τα άλλα τρία ήταν τα YASA JUPITER, MILLENIAL SPIRIT και NAMURA QUEEN.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.