Οι τιτάνες των τακτικών γραμμών κηρύσσουν τη Ρωσία «no-go zone»

Οι τιτάνες των τακτικών γραμμών κηρύσσουν τη Ρωσία «no-go zone»

239
Οι τιτάνες των τακτικών γραμμών κηρύσσουν τη Ρωσία «no-go zone»

Τη διακοπή των υπηρεσιών τους προς και από τη Ρωσία γνωστοποίησαν οι ευρωπαϊκοί κολοσσοί των τακτικών γραμμών Maersk και MSC, ως απόρροια της εκτυλισσόμενης κρίσης στην Ανατολική Ευρώπη και του ντόμινο επιδράσεων που επέφεραν οι κυρώσεις διεθνών δυνάμεων έναντι της Ρωσίας.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της την Τρίτη 1η Μαρτίου, η Maersk υπογράμμισε πως διακόπτει προσωρινά τις υπηρεσίες της από και προς τη Ρωσία, τόσο διά θαλάσσης όσο και τις εναέριες ή σιδηροδρομικές μεταφορές. Στην απόφαση της Maersk οδήγησε το μπαράζ κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα και έμμεσα την εταιρεία. Σε παρόμοια απόφαση προέβη και η MSC, η μεγαλύτερη εταιρεία των τακτικών γραμμών σε όρους μεταφορικής ικανότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση των δύο εταιρειών έχει άμεση ισχύ και αφορά νέες κρατήσεις. Ωστόσο, τόσο η Maersk όσο και η MSC θα συνεχίσουν να αποδέχονται κρατήσεις για την παράδοση αγαθών, όπως φαγητό και ιατρικό εξοπλισμό, στη Ρωσία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.