Ένας νέος, φιλικός προς το περιβάλλον λιμενικός τερματικός σταθμός

Ένας νέος, φιλικός προς το περιβάλλον λιμενικός τερματικός σταθμός

55
Ένας νέος, φιλικός προς το περιβάλλον λιμενικός τερματικός σταθμός

Συνεχίζονται τα βήματα με επίκεντρο την ενεργειακή μετάβαση της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς η ιαπωνική Kawasaki Kisen Kaisha (“K” Line) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου ότι θα εκκινήσει λειτουργίες στον πρώτο ολοκληρωμένο τερματικό σταθμό οχημάτων της. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω τερματικός βρίσκεται στο λιμάνι της Yokohama και εκμισθώνεται στην “K” Line από την Yokohama Port Terminal Corporation (YPC).

Σημειώνεται ότι ο λιμένας μπορεί να διαχειριστεί πληθώρα προϊόντων, μεταξύ άλλων νέα και μεταχειρισμένα οχήματα, όπως και μηχανήματα κατασκευών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της “K” Line, ο νέος τερματικός θα συνεισφέρει συνολικά στη βελτιστοποίηση της διακίνησης οχημάτων στον λιμένα της Yokohama, καθώς θα υποδέχεται πλοία πέραν εκείνων που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της “K” Line.

Παράλληλα, ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος των δραστηριοτήτων της “K” Line αποτελεί προτεραιότητα για την ευρύτερη στρατηγική της ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, στον λιμένα θα εγκατασταθούν φώτα LED για τις νυχτερινές ώρες, ενώ η ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλώνεται θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές.

Επιπλέον, η εταιρεία προσβλέπει στη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, ο όμιλος θα αξιοποιήσει ψηφιακές τεχνολογίες, στις οποίες συγκαταλέγεται και η αυτοματοποίηση των πυλών εσόδου και εξόδου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.