Σήμα κινδύνου στους ουκρανικούς λιμένες

Σήμα κινδύνου στους ουκρανικούς λιμένες

227
Σήμα κινδύνου στους ουκρανικούς λιμένες

Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι ουκρανικοί λιμένες στη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ, με επίκεντρο τη ρωσική εισβολή που διέταξε τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Πρόσφατο Δελτίο Τύπου του London P&I Club υπογραμμίζει τις επικρατούσες συνθήκες στους λιμένες της Ουκρανίας.

Ειδικότερα, στο λιμάνι Berdyansk σταμάτησε η διαχείριση εμπορευμάτων και τέθηκε σε ισχύ “no-passing regime” βάσει του οποίου οι ναυτικοί υποχρεούνται να παραμείνουν εντός των πλοίων. Τόσο ο λιμένας Berdyansk, όσο και εκείνος της Μαριούπολης έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Παράλληλα οι τοπικές αρχές αποφάσισαν το κλείσιμο των εισόδων στον λιμένα της Οδησσού και στον λιμένα Chernomorsk στη Μαύρη Θάλασσα. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο των λιμένων Pivdenny, Nikolaev και Dneprobugsky, ενώ οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης συνεχίζουν. Όμως, το London P&I Club αναφέρει ότι είναι ιδιαίτερα πιθανό και οι εν λόγω λιμένες σύντομα να τεθούν εκτός λειτουργίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.