Σ.Ε.Π Α.Ε.: Eπαναπροσδιορισμός των τιμολογιακών αναπροσαρμογών

Σ.Ε.Π Α.Ε.: Eπαναπροσδιορισμός των τιμολογιακών αναπροσαρμογών

75
Σ.Ε.Π Α.Ε.: Eπαναπροσδιορισμός των τιμολογιακών αναπροσαρμογών

Ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ενημέρωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, πως όλες οι τιμολογιακές αναπροσαρμογές, αντί για άμεση επιβολή, θα επαναπροσδιοριστούν και θα εφαρμοστούν από 1η Απριλίου 2022.

Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το ΕΒΕΠ και συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Το ΕΒΕΠ., με δύο επιστολές του, πρότεινε στη διοίκηση της Cosco να επιδείξει υπομονή και να εφαρμόσει τις όποιες πιστωτικές και τιμολογιακές αλλαγές μετά τον Μάρτιο, που επίκειται αποκλιμάκωση τιμών σε όλα τα μέτωπα. Επίσης, ζήτησε την αναβολή όλων των αυξήσεων που μπορεί να είναι εν μέρει αιτιολογημένες, συνεπεία της μεγάλης αύξησης του κόστους της ενέργειας παγκοσμίως και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Όμως, τόνισε πως, η όποια αύξηση, θα πρέπει να υπολογιστεί σαν ένα ποσοστό βασισμένο στην τρέχουσα τιμή του πληθωρισμού, που θα αυξομειώνεται, ανά 6μηνο ή ετησίως, ανάλογα με την εκάστοτε διακύμανση των τιμών της ενέργειας την περίοδο που έχει προηγηθεί. Αυτό θα διασφαλίσει τόσο την κάλυψη του κόστους της Σ.Ε.Π. Α.Ε., όσο και την αποφυγή υπερβολικών επιβαρύνσεων των χρηστών σε περίπτωση σημαντικών μειώσεων. Στο αίτημα του Ε.Β.Ε.Π. και την αντίδραση φορέων για υπερβολικές αυξήσεις, σε μια δύσκολη για το επιχειρείν περίοδο, η Σ.Ε.Π. Α.Ε., με απαντητική επιστολή, ενημέρωσε πως όλες οι τιμολογιακές αναπροσαρμογές, αντί για άμεση επιβολή, θα επαναπροσδιοριστούν και θα εφαρμοστούν από 1η Απριλίου 2022».

Το ΕΒΕΠ διευρύνει διμερείς σχέσεις με «Ευρώ-Επιμελητήρια πόλεων-λιμένων»

Ακόμη, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον που επιχειρεί να διαμορφώσει ο νέος Αναπτυξιακός νόμος, το ενεργειακό κόστος και ο «ευρωπληθωρισμός», αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στην υβριδική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, και συμμετείχε ο πρόεδρος, Αυγουστίνος Παπαθωμάς, και τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου.

Τα δύο Επιμελητήρια προωθούν τη διοργάνωση Οικονομικού Φόρουμ στη Κύπρο στις 12 Μαίου 2022, με θέμα «Το επιχειρείν στην μετά κορονοϊό εποχή», παρουσία υπουργών Ελλάδος και Κύπρου, ενώ διευρύνει τις διμερείς σχέσεις με «Ευρώ-Επιμελητήρια πόλεων-λιμένων» και, προς τούτο, μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Αμβούργου, επικαιροποίησε και υπέγραψε νέο πρωτόκολλο συνεργασίας και με το Επιμελητήριο Βαρκελώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Γιώργος Χρηστάκης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.