MOL: Παραγγελία για καινοτόμα επιβατηγά πλοία κατανάλωσης LNG

MOL: Παραγγελία για καινοτόμα επιβατηγά πλοία κατανάλωσης LNG

173
MOL: Παραγγελία για καινοτόμα επιβατηγά πλοία κατανάλωσης LNG

Ο ιαπωνικός όμιλος Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) και η θυγατρική του εταιρεία επιβατηγών πλοίων MOL Ferry Co., Ltd πρόσφατα ανακοίνωσαν πως έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες για τη ναυπήγηση δύο καινοτόμων επιβατηγών πλοίων κατανάλωσης καυσίμου LNG.

Η συμφωνία για την κατασκευή των δύο πλοίων υπεγράφη με το ιαπωνικό ναυπηγείο Naikai Zosen Corporation, με την παράδοση των πλοίων να είναι προγραμματισμένη για το 2025. Τα δύο νεότευκτα πλοία πρόκειται να αντικαταστήσουν δύο επιβατηγά πλοία της MOL Ferry τα οποία πραγματοποιούν το δρομολόγιο Oarai-Tomakomai.

Τα νεότευκτα ferries θα παράγουν 35% λιγότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με τα υπάρχοντα επιβατηγά πλοία, βοηθώντας έτσι τη MOL να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων της και να πετύχει τον στόχο των μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που έχει θέσει για το 2050. Εκτός από τη χρήση καυσίμου LNG, τα νέα πλοία της εταιρείας θα διαθέτουν πρωτοποριακές τεχνολογίες καθώς και βελτιωμένο σχεδιασμό κύτους με μια αεροδυναμικά σχεδιασμένη πλώρη που θα αξιοποιεί τους διαγώνιους αντίθετους ανέμους για να βοηθά στην πρόωση του πλοίου.

Παράλληλα ο όμιλος MOL κατασκευάζει αυτή την περίοδο τα δύο πρώτα επιβατηγά πλοία κατανάλωσης καυσίμου LNG της Ιαπωνίας τα οποία είναι προγραμματισμένα για παράδοση το 2023, και με τη νέα παραγγελία που έβαλε για δύο επιπλέον πλοία αναμένεται να ηγηθεί του κλάδου των θαλάσσιων επιβατικών μεταφορών από άποψη περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

Φωτό: www.mol.co.jp

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.