Επένδυση της CMA CGM στον λιμένα της Βηρυτού

Επένδυση της CMA CGM στον λιμένα της Βηρυτού

104
Επένδυση της CMA CGM στον λιμένα της Βηρυτού

Ο Λίβανος επέλεξε τον ευρωπαϊκό κολοσσό των τακτικών γραμμών CMA CGM για την ανακατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Βηρυτού, βάσει σχετικής ανακοίνωσης της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι ο λιμένας είχε υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές το καλοκαίρι του 2020, οπότε και έκρηξη είχε οδηγήσει στην απώλεια περισσότερων των διακοσίων ανθρώπων.

Το συνολικό επενδυτικό πλάνο της CMA CGM αναφορικά με τον λιμένα ανέρχεται στα $33 εκατ. και αναμένεται να εκκινήσει τον Μάρτιο του 2022, με διάρκεια δέκα έτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον στους λιμένες της Μεσογείου παραμένει υψηλό, με σημαντικές επενδύσεις να έχουν λάβει χώρα τα τελευταία έτη. Ενδεικτικά, στα τέλη του 2021 συμφωνήθηκε επένδυση ύψους $1,5 δισ. στον λιμένα Susah Secure Port της Λιβύης. Την ίδια ώρα, εντός του 2021 ξεκίνησαν έργα στον τουρκικό λιμένα Μερσίνη στη Μεσόγειο, με στόχο μεταξύ άλλων την αύξηση της δυνατότητας διακίνησης του τερματικού στα 3,6 εκατ. TEUs ετησίως έναντι 2,6 εκατ. που διαθέτει τώρα.

Φωτό: www.cma-cgm.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.