Νέες συμφωνίες αξίας σχεδόν $6 δισ. στην αγορά τσιπ

Νέες συμφωνίες αξίας σχεδόν $6 δισ. στην αγορά τσιπ

82
Νέες συμφωνίες αξίας σχεδόν $6 δισ. στην αγορά τσιπ

Η ζήτηση των τσιπ αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία έτη, καθώς ο ρόλος τους στην παγκόσμια οικονομία αναβαθμίζεται. Μία από τις χώρες που διαθέτει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά των μικροκυκλωμάτων είναι η Ταϊβάν, με εκατοντάδες εταιρείες να στηρίζονται στην παραγωγή της. Ωστόσο, πολλές εταιρείες έχουν κάνει βήματα με επίκεντρο την ανάπτυξη της αγοράς εκτός της Ταϊβάν ή της Κίνας.

Ειδικότερα, η Intel πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση της ισραηλινής εταιρείας Tower Semiconductor έναντι $5,4 δισ. Με αυτή την κίνηση, η Intel προσβλέπει σε περαιτέρω εξάπλωση της κατασκευαστικής της ικανότητας σε τσιπ.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω κίνηση δεν είναι η μοναδική στην οποία έχει προβεί η Intel με επίκεντρο την αγορά τσιπ. Άλλωστε, πρόσφατα αποφάσισε να επενδύσει έως $100 δισ. με στόχο την κατασκευή του μεγαλύτερου κέντρου κατασκευής ημιαγωγών στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Παράλληλα, βάσει δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η ιαπωνική Denso αποφάσισε να επενδύσει $350 εκατ. σε εργοστάσιο κατασκευής ημιαγωγών, το οποίο βρίσκεται στην Ιαπωνία.

Εν κατακλείδι, καθίσταται εμφανές πως το ενδιαφέρον για τη βιομηχανία των μικροκυκλωμάτων αυξάνεται συνεχώς. Ενδιαφέρον παραμένει το κατά πόσο οι κινήσεις της Intel θα επιφέρουν ουσιαστικές αλλαγές διεθνώς, αλλάζοντας τις μέχρι τώρα ισορροπίες, σε μια περίοδο όπου η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ελλείψει τσιπ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.