Ναυλαγορές: Οι τελευταίες εξελίξεις

Ναυλαγορές: Οι τελευταίες εξελίξεις

526
Ναυλαγορές: Οι τελευταίες εξελίξεις

Eπιμένουν οι αντίρροπες τάσεις στις ναυλαγορές σύμφωνα με δεδομένα της πρόσφατης εβδομαδιαίας έκθεσης (7/2-11/2) του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons.

Ειδικότερα, η ναυλαγορά των tankers παραμένει αποδυναμωμένη, με τα κέρδη στην spot αγορά των VLCCs να παραμένουν υπό του μηδέν. Αρνητικά σημάδια και για τα Suezmaxes των οποίων τα κέρδη μειώθηκαν υπό των $5.000 ανά ημέρα. Η εικόνα στην αγορά των clean tankers ήταν βελτιωμένη, με τα κέρδη των MR tankers στη spot αγορά να καταγράφουν άνοδο 9% σε εβδομαδιαία βάση στα $6.836 ανά ημέρα.

Επιπλέον, σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με τους τελευταίους μήνες του 2021 παρέμεινε η αγορά των LNGCs ελλείψει φορτίων. Οι ναύλοι στη spot αγορά για DFDE LNGC μεταφορικής ικανότητας 160.000 κ.μ. διαμορφώθηκαν στα $32.350 ανά ημέρα.

Παράλληλα, εμφανή ήταν τα σημάδια αναπτέρωσης στη ναυλαγορά των bulkers, με τα κέρδη από ταξίδι των Capesizes (Supramaxes) να σημειώνουν εβδομαδιαία άνοδο 67% (24%), φθάνοντας τα $15.250 ($24.013) ανά ημέρα.

Τέλος, σύμφωνα με την Clarksons ανοδική παραμένει η αγορά χρονοναυλώσεων στα containerships, με τον σχετικό δείκτη του ναυλομεσιτικού οίκου να αγγίζει νέα επίπεδα ρεκόρ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.