Χείρα βοηθείας της EMSA σε ναυτικές επιχειρήσεις της ΕΕ

Χείρα βοηθείας της EMSA σε ναυτικές επιχειρήσεις της ΕΕ

62
Χείρα βοηθείας της EMSA σε ναυτικές επιχειρήσεις της ΕΕ

Η European Maritime Safety Agency (EMSA) στηρίζει έμπρακτα επιχειρήσεις των ναυτικών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Πιο συγκεκριμένα, βάσει ανακοίνωσης της EMSA, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου υπεγράφησαν συμφωνίες συνεργασίας με την EU NAVFOR-Somalia (Operation Atalanta) και την EUNAVFOR MED (Operation Irini).

Ειδικότερα, η επιχείρηση Atalanta προσβλέπει στην πάταξη της πειρατείας και στην προστασία ευάλωτων πλοίων και ανθρωπιστικών αποστολών στις ακτές της Σομαλίας, ενώ η επιχείρηση Irini στοχεύει στην ενίσχυση του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη, με ορίζοντα την επικράτηση ειρήνης στη χώρα.

Η συνεισφορά της EMSA στις εν λόγω επιχειρήσεις επικεντρώνεται σε θέματα ναυτικής ασφάλειας και επιτήρησης, ενώ πληθώρα δεδομένων αναφορικά με τα πλοία και τη θέση τους μπορούν να αξιοποιηθούν, προκειμένου να ενισχυθούν οι γνώσεις των ναυτικών δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την πιο πρόσφατη «εικόνα» των περιοχών υψηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.