Αρ. Πίττας: Αισιόδοξος για την πορεία της ναυλαγοράς των dry το 2022

Αρ. Πίττας: Αισιόδοξος για την πορεία της ναυλαγοράς των dry το 2022

176
Αρ. Πίττας: Αισιόδοξος για την πορεία της ναυλαγοράς των dry το 2022

Σε ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων προέβη πρόσφατα η EuroDry, με επικεφαλής τον Αριστείδη Πίττα. Η EuroDry, που διαχειρίζεται έναν στόλο bulk carriers, κατέγραψε συνολικά έσοδα $64,4 εκατ. για το 2021, με τα κέρδη να διαμορφώνονται στα $31,2 εκατ., έναντι ζημίας $5,9 εκατ. το 2020.

Την ικανοποίησή του, αλλά και την αισιοδοξία του για το βραχυπρόθεσμο μέλλον της ναυλαγοράς, εξέφρασε ο Α. Πίττας, την οποία μεταξύ άλλων απέδωσε στα χαμηλά επίπεδα στα οποία βρίσκεται το orderbook.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πίττας: «Παρά τη δύναμη που επέδειξε η αγορά το 2021, το orderbook παρέμεινε σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι η αύξηση του στόλου τα επόμενα 2-3 έτη θα είναι πολύ μικρή, οδηγώντας πιθανώς σε υψηλότερα επίπεδα ναύλων για το υπόλοιπο του 2022».

Στο πλαίσιο αυτό, η EuroDry προχώρησε στην απόκτηση του δέκατου πλοίου της, του «M/V Molyvos Luck», χωρητικότητας περίπου 58.000 dwt και ναυπηγημένου το 2014, έναντι $21,2 εκατ. Η κίνηση αυτή καταδεικνύει τη στρατηγική της EuroDry να εστιάζει στα bulk carriers μεσαίου μεγέθους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.