Κέρδη ρεκόρ για τη Nakilat

Κέρδη ρεκόρ για τη Nakilat

175
Κέρδη ρεκόρ για τη Nakilat

H Qatar Gas Transport Company Ltd. (NAKILAT) QPSC ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το έτος που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

O καταριανός κολοσσός κατέγραψε κέρδη $372 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 16,7% σε σχέση με τα κέρδη $319 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα το 2020. Πρόκειται μάλιστα για κερδοφορία ρεκόρ. Για το 2021, το ΔΣ της Nakilat αποφάσισε τη διανομή μερίσματος ύψους $0,033/μετοχή.

Ο Eng. Abdullah Al Sulaiti, CEO της Nakilat, τόνισε: «Η εξαιρετική μας οικονομική απόδοση το 2021 είναι το άμεσο αποτέλεσμα της δέσμευσής μας να προσφέρουμε αξία στους μετόχους και στους πελάτες μας. Η εταιρεία επέμεινε και κατάφερε να διατηρήσει την αναπτυξιακή της δυναμική, ενώ συνεχίζει να δημιουργεί αξία για τους μετόχους της, χάρη στις πολύτιμες προσπάθειες και συνεισφορές των εργαζομένων και των ναυτικών μας». Ο ίδιος συνέχισε: «Εκφράζουμε την εκτίμησή μας στην QatarEnergy για την υποστήριξή τους, καθώς και στον στρατηγικό μας εταίρο Qatargas, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ισχυρής οικονομικής μας απόδοσης. Τέτοιες συνέργειες συμβάλλουν στην προώθηση του οράματος της εταιρείας να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στη μεταφορά ενέργειας και στην παροχή θαλάσσιων υπηρεσιών».

Σημειώνεται ότι η Nakilat διαθέτει στόλο 74 πλοίων: 69 LNGCs, 4 LPGCs και 1 FSRU.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.