Nakilat: Σε ιστορικά επίπεδα η κερδοφορία

Nakilat: Σε ιστορικά επίπεδα η κερδοφορία

173
Nakilat: Σε ιστορικά επίπεδα η κερδοφορία

Έχοντας μεταφέρει πάνω από 59 εκατ. τόνους LNG το 2019, η Qatar Gas Transport Company Ltd. (Nakilat), η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Κατάρ, κατέγραψε κερδοφορία-ρεκόρ το περασμένο έτος, στα $275,5 εκατ., παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 12,4%.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η σημαντική αυτή αύξηση των κερδών αποτελεί απόρροια της «επιχειρησιακής αριστείας στη διαχείριση LNG και LPG carriers» αλλά και των επιπρόσθετων εσόδων από την απόκτηση LNG carriers. Επισημαίνεται ότι, λόγω της αύξησης του στόλου διαχείρισης της καταριανής εταιρείας, τα συνολικά έσοδα ανήλθαν σε $1,1 δισ., καταγράφοντας αύξηση 6,8% σε σύγκριση με το 2018.

Ο στόλος της Nakilat περιλαμβάνει μερικά από τα μεγαλύτερα LNG carriers του κόσμου και ανέρχεται σε 74 πλοία: 69 LNG carriers (συμπεριλαμβάνονται και 4 νεότευκτα), 4 LPG carriers και 1 FSRU.

Μετά την αύξηση των κερδών σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, το ΔΣ της Nakilat αποφάσισε τη διανομή μερίσματος $0,03 ανά μετοχή.

Να σημειωθεί ότι οι φιλόδοξοι στόχοι της Qatar Petroleum για την υποστήριξη της επέκτασης του North Field project αλλά και για την αύξηση της παραγωγής LNG του Κατάρ από τους 77 εκατ. στους 126 εκατ. τόνους έως το 2027 δημιουργούν πρόσθετες ανάγκες για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου. Τέλος, η Qatar Petroleum συμμετέχει κατά 70% στο Ocean LNG, ένα joint venture με την ExxonMobil στις ΗΠΑ, που επίσης απαιτεί τονάζ για τη μεταφορά LNG.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.