Νakilat-Maran Ventures:  Παραλαβή νεότευκτου LNG Carrier

Νakilat-Maran Ventures:  Παραλαβή νεότευκτου LNG Carrier

3163
Νakilat-Maran Ventures:    Παραλαβή νεότευκτου LNG Carrier

H Νakilat ανακοίνωσε την παραλαβή του LNG carrier «Global Energy», το οποίο εμπορικά και τεχνικά θα διαχειρίζεται in-house η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Κατάρ. To νεότευκτο ναυπηγήθηκε από τη Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα που θα παραδοθούν στη Global Shipping Co. Ltd, το joint venture της Nakilat (60%) και Maran Ventures (40%).

Με την παράδοση των τεσσάρων LNG Carriers έως τα τέλη του 2021, ο υπό διαχείριση στόλος της Nakilat θα ανέλθει σε 74 πλοία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της καταριανής εταιρείας.

2020-May-LNGC-Global-Energy-1-2048x1152
Φωτό: Nakilat

Ο CEO της Nakilat υπογράμμισε τη δέσμευση του joint venture για την ανάπτυξη του στόλου με βιώσιμο τρόπο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για μεταφορά καθαρότερης ενέργειας.

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης, πρόεδρος της Maran Ventures τόνισε: «Η Nakilat έχει υπάρξει στρατηγικός εταίρος για πολλά χρόνια και είμαστε ικανοποιημένοι για την παραλαβή του πρώτου LNG πλοίου του νέου joint venture, Global Shipping. O κ. Αγγελικούσης ανέφερε ότι τα πλοία αυτά υψηλών προδιαγραφών θα παράσχουν στους ναυλωτές ποιοτικές υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς LNG.