Νakilat-Maran Ventures:  Παραλαβή νεότευκτου LNG Carrier

Νakilat-Maran Ventures:  Παραλαβή νεότευκτου LNG Carrier

3177
Νakilat-Maran Ventures:    Παραλαβή νεότευκτου LNG Carrier

H Νakilat ανακοίνωσε την παραλαβή του LNG carrier «Global Energy», το οποίο εμπορικά και τεχνικά θα διαχειρίζεται in-house η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Κατάρ. To νεότευκτο ναυπηγήθηκε από τη Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) και αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα που θα παραδοθούν στη Global Shipping Co. Ltd, το joint venture της Nakilat (60%) και Maran Ventures (40%).

Με την παράδοση των τεσσάρων LNG Carriers έως τα τέλη του 2021, ο υπό διαχείριση στόλος της Nakilat θα ανέλθει σε 74 πλοία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της καταριανής εταιρείας.

2020-May-LNGC-Global-Energy-1-2048x1152
Φωτό: Nakilat

Ο CEO της Nakilat υπογράμμισε τη δέσμευση του joint venture για την ανάπτυξη του στόλου με βιώσιμο τρόπο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για μεταφορά καθαρότερης ενέργειας.

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννης Αγγελικούσης, πρόεδρος της Maran Ventures τόνισε: «Η Nakilat έχει υπάρξει στρατηγικός εταίρος για πολλά χρόνια και είμαστε ικανοποιημένοι για την παραλαβή του πρώτου LNG πλοίου του νέου joint venture, Global Shipping. O κ. Αγγελικούσης ανέφερε ότι τα πλοία αυτά υψηλών προδιαγραφών θα παράσχουν στους ναυλωτές ποιοτικές υπηρεσίες θαλάσσιας μεταφοράς LNG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.