Clean Tankers: Αισιόδοξα σημάδια για το (βραχυπρόθεσμο) μέλλον της ναυλαγοράς;

Clean Tankers: Αισιόδοξα σημάδια για το (βραχυπρόθεσμο) μέλλον της ναυλαγοράς;

201
Clean Tankers: Αισιόδοξα σημάδια για το (βραχυπρόθεσμο) μέλλον της ναυλαγοράς;

Η Βόρεια Αμερική αντιμετώπισε πρόσφατα ένα κύμα ισχυρής κακοκαιρίας, το οποίο επηρέασε την αγορά πετρελαίου. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές πετρελαίου αυξήθηκαν άνω των $93 ανά βαρέλι, σύμφωνα με τη VesselsValue, καθώς η κακοκαιρία κατευθυνόταν προς την πολιτεία Τέξας των ΗΠΑ.

Η VesselsValue υπογραμμίζει πως οι πρόσφατες «περιπέτειες» της αγοράς με επίκεντρο την κακοκαιρία ξυπνούν αναμνήσεις αντίστοιχων καταστάσεων εντός του 2021. Ειδικότερα, από τις 13 Φεβρουαρίου 2021 έως και τις 17 του ίδιου μήνα, ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας οδήγησε στην παύση των εργασιών στα διυλιστήρια και κατ’ επέκταση επέδρασε σημαντικά στις εξαγωγές διυλισμένων προϊόντων από τον Κόλπο του Μεξικού.

Παρότι βραχυπρόθεσμα η ναυλαγορά δέχτηκε ισχυρό πλήγμα, οι επόμενες εβδομάδες χαρακτηρίστηκαν από σημαντική ανάκαμψη, ως αποτέλεσμα της κάλυψης των αναγκών της Καραϊβικής από μακρινότερες περιοχές. Συνεπώς, λόγω της αύξησης των τονομιλίων, η ναυλαγορά των clean tankers ευνοήθηκε, καθώς η αγορά «συνήλθε» από το αρχικό σοκ της κακοκαιρίας.

Τέλος, η επίδραση της πρόσφατης κακοκαιρίας παραμένει αβέβαιη, ωστόσο η αγορά μπορεί να ελπίζει πως η ιστορία θα επαναληφθεί.

Φωτό: Dimitris Panagiotaras/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.