Σε πλήρη ανάπτυξη η αμερικανική αγορά κρουαζιέρας

Σε πλήρη ανάπτυξη η αμερικανική αγορά κρουαζιέρας

87
Σε πλήρη ανάπτυξη η αμερικανική αγορά κρουαζιέρας

H American Cruise Lines ανακοίνωσε τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου τα σχέδιά της για τη ναυπήγηση ακόμη δώδεκα κρουαζιερόπλοιων, αυξάνοντας σημαντικά το capacity των ΗΠΑ για εγχώριες κρουαζιέρες μικρών αποστάσεων.

Τα νεότευκτα, τα οποία θα κατασκευαστούν στο Chesapeake Shipbuilding στο Maryland, θα διαθέτουν έκαστο μήκος 241 ποδών, πλάτος 56 ποδών και θα μπορούν να φιλοξενήσουν 109 επιβάτες και 50 μέλη πληρώματος. Τα δώδεκα κρουαζιερόπλοια αποτελούν την κορωνίδα του «Project Blue» της American Cruise Lines και θα επιχειρούν αποκλειστικά στα ύδατα των ΗΠΑ.

«Το “Project Blue” ξεκίνησε ως μια σχεδιαστική πρόκληση για τη δημιουργία ενός πλοίου αρκετά μικρού για τα λιμάνια της Νέας Αγγλίας», ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της American Cruise Lines, Charles B. Robertson.

Τα δύο πρώτα πλοία του project, τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή, θα είναι τα «American Eagle» και «American Glory» και αναμένεται να ξεκινήσουν τα δρομολόγιά τους στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ το 2023.

Επί του παρόντος, η American Cruise Lines διαχειρίζεται 15 κρουαζιερόπλοια, τα οποία εξυπηρετούν πάνω από 35 δρομολόγια σε 31 πολιτείες. Όλος ο στόλος της American έχει κατασκευαστεί στις ΗΠΑ, είναι εγγεγραμμένος στο αμερικανικό νηολόγιο ενώ και τα πληρώματα είναι αμερικανικής καταγωγής.

Φωτό: www.americancruiselines.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.