Θεσσαλονίκη: Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η έναρξη της κρουαζιέρας

Θεσσαλονίκη: Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η έναρξη της κρουαζιέρας

112
Θεσσαλονίκη: Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά η έναρξη της κρουαζιέρας

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, και συγκεκριμένα από το προσεχές Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022, ξεκινά φέτος η κρουαζιέρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο οποίο ποδαρικό θα κάνει, το πλοίο Viking Sky, της εταιρείας Viking Cruises.

Για το 2022, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της ΟΛΘ Α.Ε, οι επιβεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιέρας ανέρχονται σε 55, από 11 διαφορετικές εταιρείες και 15 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια. Μάλιστα, το 55% των αφίξεων κρουαζιέρας του 2022 θα είναι αφίξεις homeporting, αναδεικνύοντας το Λιμένα της Θεσσαλονίκης ως ένα διεθνές λιμάνι επιλογής για έναρξη ή/και τερματισμό κρουαζιέρας, με δυνατότητα επιβίβασης ή/και αποβίβασης επιβατών. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έδεσαν 17 κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με την ΟΛΘ ΑΕ, η εταιρεία Viking Cruises πλαισιώνει τις Azamara Cruises, Celebrity Cruises, Celestyal Cruises, Croiseurope Cruises, Hapag Lloyd Cruises, Mano Cruises, Noble Caledonia, Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises, Silversea Cruises, οι οποίες έχουν βάλει την πόλη στο χάρτη των προορισμών τους, επιβεβαιώνοντας τη διαρκή δέσμευση της ΟΛΘ Α.Ε. για τη συνεχή αναβάθμιση του φάσματος και της ποιότητας των υπηρεσιών της, καθώς και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει αναπτύξει με κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο της κρουαζιέρα

«Σκοπός μας είναι μεταξύ άλλων, να υποστηρίξουμε την οικονομία και την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας την τουριστική κίνηση. Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τους προορισμούς, τις εμπειρίες (όπως την παράδοση, τον πολιτισμό, την γαστρονομία) και τις ποικίλες ευκαιρίες γνωριμίας της ευρύτερης περιοχής. Δημιουργούμε υπεραξίες», επισημαίνει ο εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΘ ΑΕ, Αθανάσιος Λιάγκος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Νίκος Αρβανιτίδης/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.