ΗΠΑ: Νέες τάσεις στις ναυλαγορές

ΗΠΑ: Νέες τάσεις στις ναυλαγορές

93
ΗΠΑ: Νέες τάσεις στις ναυλαγορές

Τις πρόσφατες εξελίξεις στους ναύλους των routes με προορισμό τις ΗΠΑ εξετάζει πρόσφατη έκθεση του οίκου αναλύσεων Xeneta. Μεταξύ άλλων, οι ναυλωτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να καταβάλουν μεγαλύτερα χρηματικά ποσά για τη μεταφορά προϊόντων προς την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ (USEC) και τα λιμάνια στην περιοχή Midwest έναντι της Δυτικής Ακτής (USWC).

Ειδικότερα, ενώ παραδοσιακά οι μεταβολές στους ναύλους προς λιμένες της USEC και της USWC βρίσκονταν σε παρεμφερή επίπεδα, τους τελευταίους δώδεκα μήνες η μεταξύ τους διαφορά αυξήθηκε. Η Ανατολική Ακτή έχει καταστεί πιο θελκτική για όσους εισάγουν εμπορεύματα από την Άπω Ανατολή, λόγω της αυξημένης συμφόρησης που παρατηρείται στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Ενώ τα φαινόμενα συμφόρησης είναι υπαρκτά και στην USEC, η ευελιξία ως προς την αντιμετώπισή τους εκεί είναι μεγαλύτερη έναντι της USWC.

Παράλληλα, οι ναύλοι προς λιμένες στην περιοχή Midwest έχουν καταγράψει σημαντική άνοδο, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά το κόστος των χερσαίων μεταφορών στις ΗΠΑ. Ενδεικτικά, οι μέσοι ναύλοι από την Άπω Ανατολή στη Midwest ήταν $17.250/FEU, 167% αυξημένοι σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.