Στα ύψη η συμφόρηση bulk carriers

Στα ύψη η συμφόρηση bulk carriers

614
Στα ύψη η συμφόρηση bulk carriers

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η συμφόρηση πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου στα διεθνή λιμάνια, σύμφωνα με στοιχεία προερχόμενα από τη βάση δεδομένων της Signal Ocean.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2.544 bulkers όλων των μεγεθών ανέμεναν να ξεφορτώσουν σε διεθνή λιμάνια όταν την ίδια μέρα πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 2.386. Aξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη συμφόρηση εντός 2022 κατεγράφη την 5η Ιανουαρίου με 2.754 bulkers να βρίσκονται εν αναμονή για να δέσουν σε διεθνή λιμάνια.

Χωρίς τίτλο
Πηγή: Signal Ocean

Σύμφωνα με τα στοιχεία προερχόμενα από τη βάση δεδομένων της Signal Ocean, μεγάλη συμφόρηση καταγράφηκε στο Chittagong καθώς 44 bulkers ανέμεναν να ξεφορτώσουν ενώ σε κάθε ένα από τα λιμάνια Σαγκάη και Paranagua η συμφόρηση bulkers ήταν 37. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της Βόρειας Κίνας, σημαντική συμφόρηση καταγράφηκε και στη Νότια Αμερική και συγκεκριμένα στη Βραζιλία η συμφόρηση άγγιξε τα 164 πλοία.

Σε ό,τι αφορά τον τύπο bulker, η μερίδα του λέοντος ανήκει στα Supramaxes καθώς 840 ανέμεναν να ξεφορτώσουν παγκοσμίως ενώ τα Handysizes ακολούθησαν με 720. Σε 463 ανήλθε η συμφόρηση των Panamaxes την 26η Ιανουαρίου ενώ σε 276 αυτή των Capesizes. Τέλος 105 και 140 ήταν τα Post Panamaxes και τα Handymaxes αντίστοιχα που περίμεναν έξω από διεθνή λιμάνια προκειμένου ξεφορτώσουν τα φορτία τους.

Με στοιχεία από τη βάση δεδομένων της Signal Ocean

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.