Ευοίωνο το μέλλον για τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Ευοίωνο το μέλλον για τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

100
Ευοίωνο το μέλλον για τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας

Θετικές παραμένουν οι εκτιμήσεις αναλυτών για τον ναυπηγικό κλάδο της Νότιας Κορέας.

Ειδικότερα, αναλυτές της NH Investment & Securities σημειώνουν στο Business Korea ότι οι νέες παραγγελίες πλοίων στα τέσσερα κορυφαία ναυπηγεία της χώρας το δ’ τρίμηνο του 2021 άγγιξαν τα $10,3 δισ., ενώ για το σύνολο του έτους διαμορφώθηκαν στα $49,1 δισ., σημειώνοντας ετήσια άνοδο 103%. Παράλληλα, η ανάπτυξη του backlog αναμένεται να διατηρηθεί βραχυπρόθεσμα. Υπενθυμίζεται ότι η HHI Group έθεσε έναν ετήσιο στόχο για νέες παραγγελίες στα $17,6 δισ., αριθμός μειωμένος κατά 23%, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές είναι ικανός να την οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα εν λόγω ναυπηγεία και εν μέσω υψηλής ζήτησης για νεοναυπηγήσεις χρειάζονται επιπλέον εργατικό δυναμικό περίπου 8.000 ατόμων. Το υψηλό ενδιαφέρον για νέα πλοία διαφαίνεται και από την αύξηση των τιμών των ναυπηγήσεων που καταγράφηκε το δ’ τρίμηνο πέρυσι: 1,8% για τα δεξαμενόπλοια, 2,9% για τα containerships και 1,9% για τα LNG carriers.

O αντίκτυπος της Όμικρον μετριάζεται, με τους ναύλους των containerships να συνεχίζουν το ανοδικό τους τέμπο, ενώ ισχυρή διαφαίνεται η ζήτηση για LNGCs. Υπό αυτό το πρίσμα, από τις αρχές του έτους έχει καταγραφεί σημαντικός αριθμός παραγγελιών LNGCs και containerships. Η συνολική τους αξία διαμορφώθηκε στα $2,7 δισ. τις πρώτες δύο εβδομάδες του 2022, αριθμός που αντιστοιχεί ήδη στο 6% της αξίας παραγγελιών το 2020.

Φωτό: Hyundai Heavy Industries Co. /AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.