Ιαπωνική σύμπραξη για την ανάπτυξη πλοίου μεταφοράς αιθυλενίου

Ιαπωνική σύμπραξη για την ανάπτυξη πλοίου μεταφοράς αιθυλενίου

86
Ιαπωνική σύμπραξη για την ανάπτυξη πλοίου μεταφοράς αιθυλενίου

Οι ιαπωνικές εταιρείες ENEOS Corporation (ENEOS) και Marubeni Corporation (Marubeni) ανακοίνωσαν πρόσφατα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (MoU) για την από κοινού ανάπτυξη ενός φιλικού προς το περιβάλλον πλοίου μεταφοράς αιθυλενίου, το οποίο η Marubeni σκοπεύει να χρονοναυλώσει για μεγάλο διάστημα.

Το υπό ανάπτυξη πλοίο θα διαθέτει κινητήρα διπλού καυσίμου, ο οποίος θα επιτρέπει την κατανάλωση πετρελαίου εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο (VLSFO) και φυσικού αερίου (LNG). Η παράδοσή του είναι προγραμματισμένη για το 2024. Μάλιστα πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο πλοίο της κατηγορίας του το οποίο θα διαθέτει κινητήρα διπλού καυσίμου και θα χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή αιθυλενίου από την Ιαπωνία, έχοντας σχεδόν 40% λιγότερες εκπομπές CO2 σε σύγκριση με τα συμβατικά πλοία μεταφοράς αιθυλενίου.

Η ανάπτυξη του εν λόγω πλοίου γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών των δύο εταιρειών να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των δραστηριοτήτων τους, ενώ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες των πελατών τους για μειωμένες εκπομπές άνθρακα, οι δύο εταίροι σκοπεύουν να υποστηρίξουν περαιτέρω τις προσπάθειες απανθρακοποίησης της αλυσίδας εφοδιασμού αιθυλενίου.

Φωτό: Marubeni

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.