Μπαράζ ελληνικών επενδύσεων σε second-hand πλοία

Μπαράζ ελληνικών επενδύσεων σε second-hand πλοία

698
Μπαράζ ελληνικών επενδύσεων σε second-hand πλοία

Η second-hand αγορά συνεχίζει να κεντρίζει το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ελλήνων πλοιοκτητών. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 10 έως 16 Ιανουαρίου έλαβαν χώρα άνω των είκοσι αγορών πλοίων, με τους Έλληνες πλοιοκτήτες να προβαίνουν σε αγορές τόσο στην αγορά των tankers όσο και σε εκείνη των bulk και gas carriers.

Όσον αφορά τα bulk carriers, η κινητικότητα εμφανίστηκε κάπως μειωμένη, ειδικά στα μεγαλύτερα μεγέθη. Το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα πλοίο που πωλήθηκε σε Κινέζο αγοραστή ήταν το «Coral Diamond», χωρητικότητας περίπου 76.500 dwt. Σημειώνεται ότι το ναυπηγημένο το 2012 στην Ιαπωνία «Crimson Princess», χωρητικότητας 38.395 dwt, αγοράστηκε από ελληνικών συμφερόντων εταιρεία.

Μικρή κινητικότητα και στην αγορά των gas carriers, με μόλις τρεις συναλλαγές να λαμβάνουν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, οι Έλληνες επενδυτές επικεντρώθηκαν στα tankers μεγάλου μεγέθους. Πιο συγκεκριμένα, από τα συνολικά τέσσερα VLCCs που πωλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τα δύο κατέληξαν σε Έλληνες αγοραστές, έναντι περίπου $36 εκατ. έκαστο.

Γενικότερα, η second-hand αγορά των tankers κινήθηκε σε γοργούς ρυθμούς, με συνολικά δώδεκα tankers διαφόρων μεγεθών να αλλάζουν χέρια.

Πηγή: Xclusiv Shipbrokers Weekly 17th January 2022

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.