H Yang Ming στην κούρσα νέων παραγγελιών

H Yang Ming στην κούρσα νέων παραγγελιών

38
H Yang Ming στην κούρσα νέων παραγγελιών

Αμείωτη διαφαίνεται η επενδυτική κινητικότητα των liner εταιρειών. Σύμφωνα με πληθώρα ειδησεογραφικών μέσων, μεταξύ άλλων και του The Loadstar, η ταϊβανέζικη Yang Ming Marine Transport Corp. προέβη σε παραγγελία πέντε containerships, μεταφορικής ικανότητας 15.000 TEUs έκαστο.

Η Yang Ming συνιστά την ένατη μεγαλύτερη liner εταιρεία σε όρους μεταφορικής ικανότητας και είχε να προβεί σε παραγγελία από το 2018. Η πρόσφατη παραγγελία ενισχύει τον στόλο της, ωστόσο η ισραηλινή ZIM βρίσκεται μια ανάσα πίσω της, στη δέκατη θέση. Σύμφωνα με δεδομένα της Alphaliner, το orderbook της ΖΙΜ ανέρχεται σε πλοία μεταφορικής ικανότητας ίσης με 310.520 TEUs, που θα εκτοξεύσουν τη συνολική μεταφορική ικανότητά της άνω των 700.000 TEUs.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταϊβανέζικες liner εταιρείες διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις επενδύσεις σε containerships εντός του 2021. Ενδεικτικά, σύμφωνα με δεδομένα της VesselsValue, η Wan Hai Lines, έως τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, είχε προβεί σε παραγγελίες για 51 containerships συνολικής αξίας $2,6 δισ. και στην αγορά 14 containerships συνολικής αξίας $735 εκατ.

Την ίδια ώρα, η Evergreen Marine Corp εδραίωσε τη θέση της στην κορυφαία δεκάδα liner εταιρειών βάσει μεταφορικής ικανότητας του στόλου τους, καθώς βάσει της VesselsValue προέβη σε παραγγελίες για 48 containerships αξίας $4,2 δισ. Σύμφωνα με δεδομένα της Alphaliner, αφότου τα πλοία που βρίσκονται στο orderbook της Evergreen παραδοθούν, η ταϊβανέζικη εταιρεία θα ξεπεράσει την ιαπωνική Ocean Network Express και θα βρεθεί στην έκτη θέση παγκοσμίως σε όρους μεταφορικής ικανότητας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.