Οι κορυφαίοι προορισμοί για τα Panamax bulkers

Οι κορυφαίοι προορισμοί για τα Panamax bulkers

906
Οι κορυφαίοι προορισμοί για τα Panamax bulkers

Στην Κίνα κατευθύνθηκαν κατά κύριο λόγο τα Panamax πλοία εντός του 2021, έτος κατά το οποίο η ναυλαγορά των bulk carriers κατέγραψε ισχυρά επίπεδα. Ειδικότερα, βάσει έκθεσης της VesselsValue, τα μεταφερόμενα εμπορεύματα από τις ΗΠΑ στην Κίνα με τη χρήση Panamaxes διαμορφώθηκαν στα 11,8 εκατ. dwt το 2021, ενώ σε όρους τονομιλίων στα 50 δισ. dwt NM, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κατάταξη των κορυφαίων routes βάσει τονομιλίων.

Σημαντικά επίσης δρομολόγια για τα συγκεκριμένα πλοία ήταν αυτά Βραζιλίας-Κίνας, Ινδονησίας-Κίνας, Αυστραλίας-Ινδίας, Αυστραλίας-Ιαπωνίας και Αυστραλίας-Κίνας. Συνεπώς, η Κίνα πρωταγωνίστησε ως προορισμός ξεφόρτωσης Panamaxes. Στα έξι αυτά routes με προορισμό την Κίνα, εντός του 2021, τα συνολικά μεταφερόμενα εμπορεύματα διαμορφώθηκαν στα 32 εκατ. dwt και 102,5 δισ. NM.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία της Αυστραλίας στη δεκάδα, η οποία υποστηρίζεται από το εμπόριο σιδηρομεταλλεύματος μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές πληθώρας αυστραλιανών αγαθών, μεταξύ άλλων και του άνθρακα.

panamax bulkers

 

Φωτό: Tapani Hellman/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.