Συγχώνευση ΗΗΙ και DSME: «Μαύρος καπνός» από την ΕΕ

Συγχώνευση ΗΗΙ και DSME: «Μαύρος καπνός» από την ΕΕ

203
Συγχώνευση ΗΗΙ και DSME: «Μαύρος καπνός» από την ΕΕ

Βέτο στη συγχώνευση των νοτιοκορεατικών ναυπηγείων Hyundai Heavy Industries (HHI) και Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering έθεσε η αρμόδια αρχή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου Yonhap, στηρίχτηκε στο γεγονός ότι η συγχώνευση θα δημιουργούσε μονοπώλιο στην αγορά ναυπηγήσεων.

Ειδικότερα, οι φόβοι της ΕΕ επικεντρώνονται στην αγορά ναυπήγησης LNGCs, στην οποία τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας διαθέτουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εφόσον πραγματοποιηθεί, η συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν κυρίαρχο παίκτη στην εν λόγω αγορά, υπομονεύοντας περαιτέρω την ανταγωνιστικότητά της.

Ωστόσο, λοιπές επιτροπές ανταγωνισμού δεν συμμερίζονται τις ανησυχίες της ΕΕ. Υπενθυμίζεται πως Σιγκαπούρη, Κίνα και Καζακστάν έχουν δώσει την άδειά τους.

Τέλος, η Hyundai Heavy Industries Holdings σκοπεύει, μεταξύ άλλων, να ασκήσει έφεση στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.