Κίνα: Πτώση στην ετήσια παραγωγή χάλυβα

Κίνα: Πτώση στην ετήσια παραγωγή χάλυβα

74
Κίνα: Πτώση στην ετήσια παραγωγή χάλυβα

Σε μειωμένα επίπεδα έναντι του 2020 διαμορφώθηκε η κινεζική παραγωγή χάλυβα το 2021. Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο δεδομένα της China Iron and Steel Association, το 2021 παράχθηκαν περίπου 1,03 δισ. τόνοι χάλυβα στην Κίνα, 35 εκατ. τόνοι λιγότερο σε σχέση με το 2020. Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο έθεσε περιορισμούς στην κινεζική παραγωγή χάλυβα, ως μέρος της γενικότερης πολιτικής του με φόντο τη μείωση των εκπομπών.

Η παραγωγή χάλυβα της Κίνας την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2021 διαμορφώθηκε σε κατά 2,6% χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020. Ωστόσο, την ίδια περίοδο, τα αθροιστικά κέρδη των βιομηχανιών χάλυβα και σιδηρομεταλλεύματος ανήλθαν σε περίπου $55,25 δισ., 86,5% περισσότερα έναντι εκείνων δύο έτη πριν.

Αξίζει να σημειωθεί πως, βάσει δεδομένων της World Steel Association, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα κατέγραψε άνοδο σε διάφορες χώρες, όπως η Ινδία, η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ, που ακολουθούν με τη σειρά την Κίνα ως κορυφαίοι παραγωγοί χάλυβα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.