«Έξαρση» παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

«Έξαρση» παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

169
«Έξαρση» παραγγελιών στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι παραγγελίες στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας και τις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) εξασφάλισε συμβόλαια αξίας περίπου $1,1 δισ.

Ειδικότερα, βάσει των συμβολαίων, η KSOE θα ναυπηγήσει οκτώ containerships, εκ των οποίων τα τέσσερα θα διαθέτουν μεταφορική ικανότητα ίση με 16.000 TEUs, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα μεταφορική ικανότητα ίση με 2.500 TEUs. Επιπλέον, το ναυπηγείο ανέλαβε την κατασκευή ενός LNG carrier. Τα οκτώ containerships αναμένεται να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους από το β’ εξάμηνο του 2023 έως και το α’ εξάμηνο του 2025, ενώ το LNGC έως και το α’ εξάμηνο του 2025.

Υπενθυμίζεται πως η Hyundai Samho Heavy Industries (HSHI), θυγατρική της KSOE, πρόσφατα ανακοίνωσε πως έλαβε παραγγελίες ύψους $1,3 δισ. Η HSHI και η KSOE έχουν θέσει ως ετήσιους στόχους για το 2022 τη ναυπήγηση πλοίων συνολικής αξίας $4,6 δισ. και $17,4 δισ. αντίστοιχα.

Φωτό: Wu Hong/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.