Τίτλοι τέλους για τη Nordic Shipholding

Τίτλοι τέλους για τη Nordic Shipholding

936
Τίτλοι τέλους για τη Nordic Shipholding

Την πώληση των τριών τελευταίων δεξαμενόπλοιών της ανακοίνωσε η Nordic Shipholding, ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά της Κοπεγχάγης. Ακολουθώντας τις άκαρπες διαπραγματεύσεις αναφορικά με πιθανή εξαγορά ή συγχώνευση της εταιρείας, η Nordic είχε ανακοινώσει από τον Αύγουστο του 2021 πως θα προβεί σε πώληση των τριών πλοίων της.

Βάσει της ανακοίνωσης, η συνολική αξία των πλοίων της ανήλθε σε $37,1 εκατ. Τα πλοία αναμένεται να έχουν παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες τους μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2022.

Σημειώνεται πως η εταιρεία κατέγραψε ζημίες για κάθε έτος μεταξύ του 2016 και του 2020, εκτός του 2019, όποτε και το ετήσιο EBIT της είχε διαμορφωθεί στα $1,3 εκατ. Συνεπώς, η νωχελικότητα της ναυλαγοράς των δεξαμενόπλοιων αποτυπώθηκε στην οικονομική πορεία της Nordic.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Norden, μια άλλη δανική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στα χύδην φορτία, αποφάσισε στα τέλη του 2020 να μειώσει την έκθεσή της στην αγορά δεξαμενόπλοιων, προβαίνοντας σε πωλήσεις tankers.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.