Στο νερό το πρώτο containership που σπάει το φράγμα των 24.000 TEUs

Στο νερό το πρώτο containership που σπάει το φράγμα των 24.000 TEUs

5336
Στο νερό το πρώτο containership που σπάει το φράγμα των 24.000 TEUs

H ναυπήγηση γιγαντιαίων containerships τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον κανόνα και όχι την εξαίρεση. Οι λόγοι για την επιλογή αυτή είναι πολλοί και έχουν αναλυθεί εκτενώς. Στην κούρσα των mega containerships πρωταγωνιστεί η Evergreen, η οποία πρόσφατα συμμετείχε σε μια εξέλιξη-ορόσημο για τον κλάδο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με διεθνή μέσα, το μεγαλύτερο containership σε όρους μεταφορικής ικανότητας καθελκύστηκε και αναμένεται να παραδοθεί στην ταϊβανέζικη εταιρεία μέσα στους επόμενους μήνες.

Το «Ever Alot» ναυπηγήθηκε από την κινεζική CSSC (China State Shipbuilding Corporation) και, παρότι τα χαρακτηριστικά του μοιάζουν ιδιαίτερα με λοιπά πλοία των οποίων η μεταφορική ικανότητα φτάνει σχεδόν τα 24.000 TEUs, συνιστά το πρώτο containership παγκοσμίως που ξεπερνά το φράγμα των 24.000 TEUs: το νεότευκτο πλοίο της Evergreen θα έχει μεταφορική ικανότητα 24.004 TEUs.

Σημειώνεται πως η Evergreen επενδύει στρατηγικά στην αγορά ναυπηγήσεων containerships τεράστιας μεταφορικής ικανότητας. Ενδεικτικά, στον στόλο της συμπεριλαμβάνονται τα «Ever Ace» και «Ever Act», τα οποία διαθέτουν μεταφορική ικανότητα ίση με 23.992 TEUs έκαστο, ενώ το «Ever Alot» αποτελεί το πρώτο από τα έξι αδελφά γιγαντιαία πλοία που θα ενταχθούν στον στόλο της εταιρείας, προσθέτοντάς του σημαντική χωρητικότητα.

Φωτό: Hudong-Zhonghua/CSSC

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.