Σε άνθηση ο κινεζικός κλάδος logistics

Σε άνθηση ο κινεζικός κλάδος logistics

74
Σε άνθηση ο κινεζικός κλάδος logistics

Σύμφωνα με έρευνα της Κινεζικής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Αγορών, ο κινεζικός κλάδος παροχής υπηρεσιών logistics συνέχισε να αναπτύσσεται περιοδικά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, παρά την επέλαση των νέων στελεχών του κορονοϊού. Η συνολική αξία των εμπορευμάτων που διακινήθηκαν σημείωσε αύξηση 9,7% και άγγιξε τα 288,8 τρισ. γουάν, περίπου 45,34 τρισ. δολάρια.

Η ζήτηση για εισαγωγή προϊόντων επίσης σημείωσε αύξηση 8,9% σε σχέση με έναν χρόνο πριν και έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο διαρκούς πτώσης 0,2% από χρονιά σε χρονιά. Όσον αφορά τις εισαγωγές πρώτων υλών από την Κίνα, οι εισαγωγές άνθρακα αυξήθηκαν αξιοσημείωτα. Τον Νοέμβριο, οι εισαγωγές άνθρακα σημείωσαν αύξηση 200% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2020, ενώ συνολικά η αύξηση για το εν λόγω διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος ήταν κατά μέσο όρο 10,6%. Την ίδια στιγμή, όμως, οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος, πετρελαίου και σόγιας παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα.

Τα συνολικά έσοδα από τον κλάδο των υπηρεσιών logistics ανήλθαν στα 10,8 τρισ. γουάν, περίπου 1,7 τρισ. δολάρια, το ενδεκάμηνο του 2021, ποσό που αντιστοιχεί σε 15% ετήσια αύξηση, ενώ την τελευταία διετία σωρευτικά η αύξηση ανήλθε στο 8,2%.

Φωτό: Qilai Shen/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.