Νέες ανακαλύψεις πετρελαίου σε Βόρεια Θάλασσα και Γουιάνα

Νέες ανακαλύψεις πετρελαίου σε Βόρεια Θάλασσα και Γουιάνα

172
Νέες ανακαλύψεις πετρελαίου σε Βόρεια Θάλασσα και Γουιάνα

Νέες ανακαλύψεις πετρελαίου σε περιοχές κοιτασμάτων ανακοίνωσαν δύο κορυφαίες εταιρείες της αγοράς, οι ExxonMobil και Equinor. Συγκεκριμένα, οι ανακαλύψεις της ExxonMobil αφορούν περιοχή θαλάσσιων κοιτασμάτων στα ανοιχτά της Γουιάνας στη Νότια Αμερική, ενώ της Equinor κοντά στο πετρελαϊκό πεδίο Fram της Βόρειας Θάλασσας.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η ExxonMobil υπογραμμίζει ότι οι νέες ανακαλύψεις προσθέτουν επιπλέον 10 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου στην εκτιμώμενη ανακτήσιμη ποσότητα πετρελαίου. Την ίδια ώρα, τα projects που πραγματοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή δίνουν ορμή στην οικονομία της Γουιάνας, η οποία αύξησε σημαντικά τις εξαγωγές πετρελαίου τα τελευταία έτη χάρη στις ανακαλύψεις που έγιναν.

Παράλληλα, βάσει ανακοίνωσης της Equinor, οι πρόσφατες ανακαλύψεις της ανέρχονται σε περίπου 21-33 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου ανακτήσιμου πετρελαίου. Όπως υπογραμμίζει η Equinor, οι ανακαλύψεις της στην περιοχή κοιτασμάτων τα τελευταία έτη καταδεικνύουν ότι ακόμα και «ώριμα» πετρελαϊκά πεδία καθίστανται άξια περαιτέρω εξερεύνησης, λόγω νέων πληροφοριών και της προόδου της τεχνολογίας.

Φωτό: Emphyrio/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.