Ιράν: Προσεχώς η μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή

Ιράν: Προσεχώς η μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή

199
Ιράν: Προσεχώς η μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή

Υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν ανέφεραν ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης πετρελαιοπηγής της χώρας στην περιοχή Azadegan θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2023. Η είδηση έγινε γνωστή στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων Ιράν και ΗΠΑ για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν λόγω του πυρηνικού του προγράμματος.

Ο Mohsen Khojastehmehr, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Ιράν, ανέφερε ότι η παραγωγή της συγκεκριμένης πηγής θα αγγίζει τα 320.000 βαρέλια την ημέρα. Η συμφωνία για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τα 140.000 βαρέλια την ημέρα στα 320.000, με την ολοκλήρωση των εργασιών στα μέσα του 2023, είχε ήδη υπογραφεί από το 2020 μεταξύ της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου και της τοπικής εταιρείας πετρελαίου Petropars.

Στις συζητήσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ, η Τεχεράνη ευελπιστεί σε θετική έκβαση και άρση των κυρώσεων, ώστε να εξάγει τον μαύρο χρυσό χωρίς εμπόδια. Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί στη χώρα το 2018, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που είχε σοβαρό αντίκτυπο στις ζωτικές εξαγωγές πετρελαίου της χώρας και αποθάρρυνε τους ξένους επενδυτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.