Βλαντιμίρ Πούτιν: Λουκέτο στα επικίνδυνα ανθρακωρυχεία

Βλαντιμίρ Πούτιν: Λουκέτο στα επικίνδυνα ανθρακωρυχεία

61
Βλαντιμίρ Πούτιν: Λουκέτο στα επικίνδυνα ανθρακωρυχεία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στην κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα την πιθανότητα διακοπής της λειτουργίας των ανθρακωρυχείων που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ατυχημάτων, σύμφωνα με τον κατάλογο των προεδρικών οδηγιών που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022.

Οι συστάσεις του προέδρου έρχονται μετά τη συνάντηση υψηλών αξιωματούχων τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από ένα ατύχημα στο ανθρακωρυχείο Listvyazhnaya στην περιοχή Kemerovo, όπου σκοτώθηκαν 51 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε διασώστες. Ο αρμόδιος εισαγγελέας εξετάζει παραβιάσεις που σχετίζονται με απαιτήσεις για τη βιομηχανική ασφάλεια, ενώ οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στα αρμόδια ποινικά δικαστήρια για την αμελή συμπεριφορά τους, η οποία οδήγησε στον θάνατο των ανθρακωρύχων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, η ρωσική κυβέρνηση έλαβε επίσης εντολή να εξετάσει έως την 1η Μαΐου 2022 ζητήματα που αφορούν τη βελτίωση της ασφάλειας των ορυχείων και των συνθηκών εργασίας στα ανθρακωρυχεία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.