Ντεμπούτο για 32 κρουαζιερόπλοια το 2022  

Ντεμπούτο για 32 κρουαζιερόπλοια το 2022  

208
Ντεμπούτο για 32 κρουαζιερόπλοια το 2022  

Σε πείσμα των νέων υγειονομικών συνθηκών της πανδημίας, ο κλάδος της κρουαζιέρας αναμένεται να καταγράψει ένα σημαντικό βήμα ανανέωσης το 2022.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος «επίσημο ντεμπούτο» στα διεθνή ύδατα θα κάνουν 32 κρουαζιερόπλοια: 25 που θα παραδοθούν και επτά που κατασκευάστηκαν το 2021 και αναμένουν να εισέλθουν σε λειτουργία. Η συνολική αξία των 25 κρουαζιερόπλοιων που θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους φέτος αγγίζει τα $12,5 δισ., ενώ η μέση μεταφορική ικανότητα τους 1.786 επιβάτες.

Μεταξύ των highlights για το 2022 είναι η έναρξη των δρομολογίων του «Global Dream» της Dream Cruises, το οποίο κατασκευάστηκε στα γερμανικά ναυπηγεία MV Werften και του οποίου η πλήρης μεταφορική ικανότητα θα αγγίζει τους 9.000 επιβάτες, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως κρουαζιερόπλοια σε όρους μεταφορικής ικανότητας.

Η MSC Cruises θα αυξήσει σημαντικά το capacity της με δύο νέα πλοία: το «MSC Seascape» και το «MSC World Europa». Το τελευταίο θα αποτελέσει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον στόλο της MSC και το πρώτο που θα αξιοποιεί LNG για την πρόωσή του. Άλλα κρουαζιερόπλοια με χρήση LNG που θα εισέλθουν στον παγκόσμιο στόλο φέτος αποτελούν τα εξής: το «Disney Wish», το πρώτο νεότευκτο της Disney Cruise Line εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, και το «Arvia» της P&O Cruises.

Παράλληλα, η Royal Caribbean International παρέλαβε στα τέλη του 2021 το «Wonder of the Seas», το οποίο θα ξεκινήσει τα ταξίδια του τον ερχόμενο Μάρτιο από το λιμάνι Everglades, ενώ η Viking Cruises θα προσθέσει στον στόλο της πέντε κρουαζιερόπλοια.

Τέλος, τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri θα έχουν φέτος μεγάλο φόρτο εργασίας, καθώς αναμένεται να παραδώσουν έξι κρουαζιερόπλοια μεταξύ δευτέρου και τετάρτου τριμήνου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.