Πρωτοχρονιάτικο ποδαρικό για την Alpha Bulkers

Πρωτοχρονιάτικο ποδαρικό για την Alpha Bulkers

1667
Πρωτοχρονιάτικο ποδαρικό για την Alpha Bulkers

Την πρώτη παράδοση πλοίου για το 2022 «γιόρτασε» η Alpha Bulkers την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Συγκεκριμένα, βάσει ανάρτησης του κ. Γιώργου Χαλκιά, Newbuilding Manager της Alpha  Bulkers, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εταιρεία παρέλαβε το  Alpha Trophy, πλοίο τύπου Newcastlemax χωρητικότητας 210.000 dwt.

Το Alpha Trophy συνιστά το πρώτο από μια σειρά πλοίων που αναμένεται να παραλάβει η Alpha Bulkers, τα οποία ναυπηγούνται από το κινεζικό ναυπηγείο Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding. Το πλοίο κατασκευάστηκε υπό προηγμένες προδιαγραφές και διαθέτει τεχνολογίες ενεργειακής αποδοτικότητας ενώ ταυτόχρονα θα ευθυγραμμίζεται με τους νεότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς.

Παράλληλα, στην ανάρτησή του, ο κ. Χαλκιάς τονίζει τις προκλήσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπο το εν λόγω project, καθώς στην Κίνα τα περιοριστικά μέτρα προς αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας είναι πολλά.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Alpha Bulkers δραστηριοποιείται στη θαλάσσια μεταφορά χύδην ξηρού φορτίου και διαθέτει στόλο 33 πλοίων που απαρτίζεται από τους εξής τύπους: Panamax, Kamsarmax, Capesize και NewCastlemax.

1641223204698

Φωτό: Alpha Bulkers/ Linkedin

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.