Ινδία: Προσεχώς νέα τακτική γραμμή;

Ινδία: Προσεχώς νέα τακτική γραμμή;

96
Ινδία: Προσεχώς νέα τακτική γραμμή;

Η Federation of Indian Export Organisations (FIEO) επιδιώκει τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος για τη δημιουργία μιας τακτικής γραμμής θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων, από πλευράς ινδικών εταιρειών. Η επιθυμία αυτή πηγάζει από το αυξανόμενο κόστος μεταφοράς και την υψηλή εξάρτηση της χώρας από τις διεθνείς εταιρείες μεταφοράς φορτίων.

Μετά από πρόσφατη συνάντηση με την υπουργό Οικονομικών, Nirmala Sitharaman, το κορυφαίο σώμα των εξαγωγέων της Ινδίας δήλωσε ότι οι ινδικές ναυτιλιακές εταιρείες έχουν «πολύ μικρό μερίδιο» στο παγκόσμιο εμπόριο της Ινδίας.

«Δεδομένου ότι παρατηρείται φαινόμενο αποεπένδυσης από τη Shipping Corporation of India, πρέπει να ενθαρρύνουμε μεγάλες ινδικές εταιρείες να δημιουργήσουν μια ινδική ναυτιλιακή γραμμή παγκόσμιας φήμης», δήλωσε ο πρόεδρος της FIEO, A. Sakthivel.

Σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδίας, τέτοιες ναυτιλιακές γραμμές, ακόμα και αν λάβουν μόλις το 25% της συνολικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, μπορούν να εξοικονομήσουν 30-40 δισ. δολάρια ετησίως και επίσης να μειώσουν την εξάρτηση της Ινδίας από ξένες ναυτιλιακές εταιρείες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.