Λιμένας Πατρών: Παρουσίαση του Masterplan για τον ανεφοδιασμό LNG

Λιμένας Πατρών: Παρουσίαση του Masterplan για τον ανεφοδιασμό LNG

195
Λιμένας Πατρών: Παρουσίαση του Masterplan για τον ανεφοδιασμό LNG

Την τελευταία εκδήλωση με επίκεντρο τη διάδοση του project Poseidon Med II διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένα Πατρών. Οι παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα στην εκδήλωση εστίασαν στα βασικά χαρακτηριστικά του LNG και μεταξύ άλλων στο masterplan του λιμένα Πατρών για την υποδοχή του ως ναυτιλιακού καυσίμου.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε η θέση όπου θα λαμβάνει χώρα ο ανεφοδιασμός LNG εντός του λιμένα και πως επιλέχθηκε η εν λόγω θέση. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες συζήτησαν την ενδεχόμενη συνύπαρξης αγωγών και πλοίων ανεφοδιασμού καυσίμων για την παροχή LNG. Όπως υπογράμμισε η κ. Άννα Αποστολοπούλου, EU Projects Leader & Offshore Manager for Greece, Cyprus & Israel, η διαδικασία ανεφοδιασμού θα εκτελείται παράλληλα με λοιπές διαδικασίες του πλοίου στον λιμένα, δίχως να τις διακόπτει ή καθυστερεί.

Υπενθυμίζεται πως το Poseidon Med II συνιστά ένα σχέδιο δράσης με στόχο την ευρεία υιοθέτηση του LNG ως ασφαλούς, αποδοτικού εναλλακτικού καυσίμου στη ναυτιλία. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο Poseidon Med II διαδραματίζουν Ελλάδα, Κύπρος και Ιταλία και το project αξιοποιεί τις γνώσεις ειδικών από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας και της χρηματοοικονομικής.

Με τη συμμετοχή του στο Poseidon Med II, ο λιμένας Πατρών φιλοδοξεί να αποτελέσει μέρος στη νέα πράσινη εφοδιαστική αλυσίδα στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών. Τέλος, σημειώνεται πως στο project συμμετέχουν οι λιμένες Πειραιά, Πατρών, Λεμεσού, Βενετίας, Ηρακλείου, Ηγουμενίτσας καθώς και ο τερματικός LNG στη Ρεβυθούσα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.