Χριστούγεννα εν πλω: Ευχές από τους ναυτικούς μας

Χριστούγεννα εν πλω: Ευχές από τους ναυτικούς μας

839
Χριστούγεννα εν πλω: Ευχές από τους ναυτικούς μας

Η Isalos.net και τα Ναυτικά Χρονικά συνομίλησαν χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, με Έλληνες αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού που βρίσκονται εν πλω.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία των 90 χρόνων των Ναυτικών Χρονικών και των 6 χρόνων της Ιsalos.net, συνδεθήκαμε ψηφιακά με 16 ελληνόκτητα πλοία και τους Πλοίαρχους, Υποπλοίαρχους και Α’ Μηχανικούς τους, οι οποίοι μίλησαν για τις ιδιαιτερότητες των γιορτινών ημερών, ενώ βρίσκονται εν πλω.

Χριστούγεννα εν πλω λοιπόν, αφορμή για λίγες ώρες χαλάρωσης, μουσικής, καλού φαγητού και παραδοσιακών γλυκών. Ακόμα και οι ώρες της βάρδιας περνούν πιο γρήγορα και η ζεστασιά της παρέας και η γιορτινή ατμόσφαιρα έρχονται να αποζημιώσουν την κούραση. Στον μικρόκοσμο του πλοίου δεν υπάρχουν θρησκείες και εθνικότητες, εξάλλου το μήνυμα της ημέρας είναι πανανθρώπινο: ειρήνη, ομόνοια, αγάπη.

Ύστερα έρχεται η επικοινωνία με την οικογένεια, τα παιδικά ίσως χαμόγελα που φωτίζουν την οθόνη του υπολογιστή, δυο κουβέντες γεμάτες συγκίνηση, πρόσωπα οικεία, οι γονείς, τα αδέρφια, οι φίλοι. Η ευχή πάντα η ίδια. Του χρόνου τα Χριστούγεννα να είμαστε μαζί, να αγκαλιαστούμε όλοι πιο δυνατά και πιο αληθινά!

Μαζί με τις θερμότερες ευχές για Καλά Χριστούγεννα, και μια σκέψη ρεαλιστική: Οι θάλασσες που θα’ ρθουν θα είναι καλές, μα θα υπάρξουν και οι κακές. Αν μάθουμε να αντιμετωπίζουμε με σθένος αυτές τις δεύτερες, τόσο πιο πολύ θα χαρούμε και θα εκτιμήσουμε τις πρώτες!

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με τους ναυτικούς μας εν πλω:

Καπτ. Βασίλης Ματηγάκης (Πλοίαρχος) και Δημήτριος Μπούτσικας (Α’ Μηχανικός) του δεξαμενόπλοιου Olympic Lady, της Olympic Shipping & Management S.A.

 

Καπτ. Γιάννης Δάβης (Πλοίαρχος) του containership Talos, της Costamare Shipping Co. S.A.

 

Καπτ. Κωνσταντίνος Μπέκος (Πλοίαρχος) του δεξαμενόπλοιου Maran Thaleia, της Maran Tankers Management Inc.

 

Μάστρο Γεώργιος Γαρύφαλλος (Α’ Μηχανικός) του LNG carrier Maran Gas Amorgos, της Maran Gas Maritime Inc.

 

Καπτ. Αναστάσιος Μίζης (Πλοίαρχος) του bulk carrier Maran Splendor, της Maran Dry Management Inc.

 

Καπτ. Γεώργιος Χρονάκης (Πλοίαρχος) του δεξαμενόπλοιου Agios Fanourios, της Eastern Mediterranean Maritime Limited

 

Καπτ. Κωνσταντίνος Ασπρούλης (Πλοίαρχος) και Δήμητρα Μπαλτζή (Υποπλοίαρχος) του bulk carrier Crystalia, της Diana Shipping Services S.A.

 

Καπτ. Σάββας Δρόσος (Πλοίαρχος) και Μανώλης Διαμάντας (Β’ Μηχανικός) του bulk carrier Αrion, της Blue Planet Shipping Ltd.

 

Καπτ. Δημήτριος Μπαράκος (Πλοίαρχος) του δεξαμενόπλοιου SEAVEN Voyager, της Seaven Tanker and Dry Management Inc.

 

Καπτ. Απόστολος Υψηλάντης (Πλοίαρχος) και Παντελής Μαθιούδης (Α’ Μηχανικός) του δεξαμενόπλοιου Captain Michael, της Euronav Shipmanagement

 

Kαπτ. Μιχάλης Βρεττός (Πλοίαρχος) του bulk carrier Alpha Charm , της Alpha Bulkers Shipmanagement Inc.

 

Kαπτ. Ιωάννης Διαμαντής (Πλοίαρχος) του δεξαμενόπλοιου Aphrodite, της S. Livanos Hellas S.A. / Sun Enterprises Ltd

 

Kαπτ. Αναστάσιος Παπαργυρόπουλος (Πλοίαρχος) του δεξαμενόπλοιου Ithaki Warrior, της Polembros Shipping

 

Kαπτ. Ανδρέας Τριλιβάς (Πλοίαρχος) και Γρηγόριος Πιπέρης (Ά Μηχανικός) του Marathon TS, της Tsakos Columbia Shipmanagement ‘TCM’ S.A.

 

Kαπτ. Μενέλαος Αραπάκος (Πλοίαρχος) του δεξαμενόπλοιου Stellata, της Neda Maritime Agency Co. Ltd

 

Kαπτ. Ιωάννης Μαυρομάτης (Πλοίαρχος), Παναγιώτης Βλαχοπαναγιώτης (Υποπλοίαρχος) και Παναγιώτης Πουλούλης (Α’ Μηχανικός) του bulk carrier Desert Honour, της Atlantic Bulk Carriers Management Ltd.

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Κωνσταντίνος Οικονόμου, Διευθύνων Σύμβουλος της Marine Tours ενώ με τους ναυτικούς συνομίλησε ο καπτ. Γεώργιος Γεωργούλης.

IMG_20211224_192719

Διοργάνωση:

Με την Υποστήριξη:

Marine Tours

Αρωγοί της Isalos.net

2021.11.17 - Isalos Sponsors

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.